Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Plenkovićem

Vlada ustupa zemljište za gradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici

Andrej Plenković, HNS
Andrej Plenković, HNS Foto: Vlada RH / Twitter
Premijer Andrej Plenković primio je u četvrtak izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem, priopćeno je iz Ureda premijera.

Na sastanku premijera Andreja Plenkovića s izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem razgovaralo se o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOznaje Dnevnik Nove TV HNS kreće u izgradnju kampa: Imaju 15 milijuna eura osigurano, odustali od Zagrebella i traže novu lokaciju

Vlada Republike Hrvatske će podržati taj projekt i ustupiti državno zemljište, još jednom istaknuvši da su ponosni na uspjehe hrvatske reprezentacije koja je u vrhu svjetskog nogometa.

Sastanak je iskorišten i za dogovaranje daljnjih aktivnosti oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja, za koje Ministartsvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, HNS i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja.

"Hvala premijeru Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na iskazanoj podršci izgradnji nacionalnog kampa kao strateškog cilja hrvatskog nogometa. Pogotovo nas raduje konkretna najava da će nam Vlada RH ustupiti zemljište na kojem će, duboko sam uvjeren, uskoro osvanuti novi dom hrvatskog nogometa. Također, pozdravljamo činjenicu da kroz novi Zakon o sportu Vlada pokazuje ambiciju ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem zemlje što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju sporta u Hrvatskoj", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliko ulaganje Sjajan projekt u Poreču: Otvoren novi nogometni kamp vrijedan 13 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Barcelonin kamp za male nogometaše - 1 Najbolji će u La Masiju VIDEO Nogometni kamp slavne Barcelone u Hrvatskoj: Evo što treneri kažu o lokalnim talentima

Visoku delegaciju Saveza primio je Plenković, a uz njega su na sastanku bili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te glasnogovornik Vlade Marko Milić, uz nazočnost gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara.

Na sastanku su ispred HNS-a uz Kustića sudjelovali i izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene