Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširenje optužnice

Vlada pozvala DORH da Haagu pošalje dokumente o Mladićevim zločinima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada želi da se dostave dokazi protiv haaškog optuženika generala Ratka Mladića za kaznena djela ratnog zločina počinjena u Hrvatskoj.

S obzirom na činjenicu da je Mladić uhićen i izručen, te činjenicu da se optužnica ICTY-ja odnosi isključivo na djela počinjena u BiH, predlažem da vlada pozove i potakne DORH da još jednom Međunarodnom kaznenom sudu pošalje sve dokaze temeljem kojih postoji osnovana sumnja da je Ratko Mladić počinio kaznena djela ratnog zločina na području RH, rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor na sjednici.

'Potičemo i pozivamo DORH da još jednom pošalje sve dokumente, isprave i druge dokaze kako bi se optužnica protiv Mladića proširila i za zlodjela i zločine koje je počinio u Republici Hrvatskoj', dodala je Kosor i naglasila kako je dovoljno podsjetiti se na strahote i masakr počinjen u Škabrnji, te svih obitelji koje su na zadarskom području zauvijek zavijene u crno.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Slika nije dostupna Intervju haškog tužitelja Brammertz: Kada završimo s Karadžićem, Mladićem i Hadžićem posao je gotov

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz prije osam dana u Haagu je izjavio da njegov ured ne namjerava proširiti optužnicu protiv Ratka Mladića na zločine u Hrvatskoj, uključujući i pokolj u Škabrnji. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene