Obavijesti Pretražite Navigacija
Reakcija na izvješće o Agrokoru

Oglasila se Vlada: "Izvješća jasno pokazuju dubinu i težinu problema koje je u Agrokoru stvorio Todorić"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Revidirana financijska izvješća jasno pokazuju dubinu i težinu problema koje je u Agrokoru stvorio njegov vlasnik Ivica Todorić, stoji između ostalog u priopćenju Vlade.

Vlada se priopćenjem osvrnula na revidirani financijski izvještaj Agrokora. Prenosimo ga u cijelosti:

Pročitajte i ovo Apsurdi prekrojenih jedinica - 1 Nove promjene Vladine škare podijelile izborne jedinice, građani nezadovoljni: "To je neobično i nema smisla, bedastoća!" Crobarometar Istraživanje za svibanj Crobarometar: Koliko su građani Hrvatske zadovoljni kvalitetom života? Pogledajte što je na vrhu, a što na dnu liste

"Nakon objave revidiranog financijskog izvještaja Agrokora d. d. i revidiranog konsolidiranog financijskog izvještaja grupe Agrokor, koje je proveo Price Waterhouse Coopers, a predstavio izvanredni povjerenik Ante Ramljak, Vlada Republike Hrvatske ističe sljedeće:

Financijski izvještaji Agrokora za 2016. godinu pokazuju da postoje velike računovodstvene nepravilnosti koje „mogu ukazivati na potencijalne protuzakonite radnje“. Vlada RH očekuje da izvanredni povjerenik poduzme sve zakonom propisane radnje kako bi se utvrdila odgovornost za brojne utvrđene nepravilnosti. Vlada očekuje da nadležne institucije svoj posao obave savjesno, odgovorno i u primjerenim rokovima.

Revidirana financijska izvješća jasno pokazuju dubinu i težinu problema koje je u Agrokoru stvorio njegov vlasnik Ivica Todorić, a zbog kojih se cijela grupacija Agrokor našla na rubu stečaja. Financijska izvješća za 2016. koje je revidirala ugledna međunarodna tvrtka Price Waterhouse Coopers dodatno potvrđuju s kakvom je opasnošću bilo suočeno hrvatsko gospodarstvo i pokazuju kakav je doprinos očuvanju stabilnosti cjelokupnog gospodarstva osigurao Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku donesen u travnju 2017. Zakon je spriječio nekontrolirani stečaj Agrokora, kao i njegove učinke za hrvatsko gospodarstvo u cjelini. Zakonom i postupkom izvanredne uprave očuvana su radna mjesta, spriječeno je prelijevanje sistemskih rizika na cijelo gospodarstvo te je sačuvana stabilnost gospodarskog sustava u cjelini. Time su stvoreni i preduvjeti za nastavak gospodarskog rasta.

Dodatno, financijsko, operativno i poslovno restrukturiranje provodi se bez trošenja novca poreznih obveznika. Pred Agrokorom i njegovim vjerovnicima je rad na nagodbi koja će odgovoriti na pitanje razrješavanja ogromnih dugova kompanije čemu pozitivan doprinos daju rezultati izvanredne uprave u proteklih 6 mjeseci", stoji u priopćenju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene