Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak predstavio je cjelokupno revizorsko izvješće za Agrokor.

Galerija


Objavljen je cjelokupni nalaz revizije Agrokora koji je danas javno predstavio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Ramljak je na predstavljanju izvješća rekao da je nakon uočenih računovodstvenih nepravilnosti podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u Agrokoru, protiv osoba koje su 2016. bile u upravi kompanije.

Nije želio govoriti o imenima, ali je naveo da je prijava dignuta protiv odgovornih osoba koji su u 2016. upravljale Agrokorom.

Na pitanje o kojem se nezakonitom djelu radi, Ramljak je kazao kako je on zaključio da je došlo do nezakonito priskrbljene materijalne dobiti.

Na pitanje misli li da su ulagači koji su na burzi trgovali dionicama Agrokorom prevareni, Ramljak je odgovorio:

"Uvjeren sam da će biti puno civilnih tužbi."

Kazao je i kako neće podnositi kaznene prijave protiv članova uprava pojedinačnih tvrtki u sastavu Agrokora.

"Ramljak nije htio reći protiv koga točno podnosi kaznenu prijavu. Na pitanje zbog čega, kazao je kako je prijave podnio zbog nezakonito priskrbljene dobiti. Nisu knjiženi troškovi obveze od 2,6 milijardi kuna od čega je dosta bilo privatnih troškova. 650 milijuna kuna Todorić je sam sebi isplatio - dio je išao na troškove jahti, avionskih karti, helikoptera....", izvijestila je u Vijestima u 17 reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

"Današnja prezentacija zaključena je informacijom da je PwC pismom obavijestio izvanrednu upravu o računovodstvenim nepravilnostima uočenim tijekom revizije, koje mogu ukazivati na potencijalne protuzakonite radnje te je izvanredni povjerenik poduzeo korake predviđene zakonom", poručuju iz koncerna.

U Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske nisu željeli ništa reći o slučaju Agrokor i kaznenoj prijavi koju je protiv odgovornih osoba podnio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

U nastavku pogledajte cjelokupno izvješće.

Nalazi Revizije Za 2016. Godinu_Agrokor Grupa i Agrokor d.d by Anonymous vLUGzr on Scribd