Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popodnevna sjednica

Vlada odbacila amandman SDP-a kojim se predlaže brisanje interpretativne izjave uz Istanbulsku konvenciju

Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell)
Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Na dnevnom redu sjednice Vlade uglavnom su godišnja izvješća iz 2017. godine.

Vlada je na 90. sjednici usvojila Nacrt prijedloga zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Riječ je o usklađivanju s EU smjernicama o stvaranju jedinstvenog digitalnog tržišta. No, ono što se pokazalo problematičnim u javnoj raspravi jest činjenica da su iz kaznene odgovornosti za zloporabu podataka izuzeta tijela javne vlasti dok bi poduzetnici mogli plaćati visoke kazne do čak 4 posto godišnjih prihoda ili najviše 20 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama

Usvojen je i Nacrt konačnog prijedloga zakona o prijenosu i obradi podataka o putnicima u zračnom prometu u svrhu sprječavanja, otkrivanja, istraživanja i vođenja kaznenog postupka za kaznena djela terorizma i druga teška kaznena djela.

Vlada je isto tako dala suglasnost ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za sklapanje ugovora temeljem Okvirnog sporazuma za nabavu poštanskih usluga za potrebe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Prihvaćeno je i godišnje izvješće o obrani za 2017. godinu, godišnje izvješće o radu Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost i Operativno-tehničke koordinacije za kibernetičku sigurnost za 2017. godinu i godišnje izvješće o radu Agencije za prostore ugrožene eksplozivnom atmosferom za 2017. godinu.

Vlada je prihvatila i izvješće o izvršenju ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika sa stanjem na dan 31. prosinca 2017. godine te izvješće o poslovanju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za 2017. godinu.

Premijer Plenković je na kraju sjednice dodao točku o prijedlogu amandmana zastupnika SDP-a o ukidanju članka 4. u zakonu kojim će se ratificirati Istanbulska konvencija i u kojem se spominje interpretativna izjava Vlade.

Vlada SDP-ov amandman nije prihvatila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene