Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada: novi nadzorni odbori Hrvatskih šuma i HEP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada danas je skupštinama Hrvatskih šuma i Hrvatske elektroprivrede predložila nove članove nadzornih odbora tih dviju tvrtki.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice za člana skupštine Hrvatskih šuma koji zastupa Vladu ponovno imenovala Petra Čobankovića, a skupštini je predložen i opoziv dosadašnjeg i izbor novog Nadzornog odbora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Ilustracija Vladina uredba Butković najavio rješenje za problem prodaje viška plina

Tako se predlaže da u Nadzorni odbor te tvrtke kao novi članovi uđu Josip Friščić, Božidar Pankretić, Gordana Colnar, Jozo Franjić i Ivan Uđbinac, da ponovno za članove budu izabrani Herman Sušnik, Ivica Francetić i Ivica Čeme, a iz Nadzornog odbora bili bi opozvani Branko Vukelić i Mladen Stjepan Figurić.

Glavnoj skupštini HEP-a predložen je opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora kojima ističe mandat, te imenovanje novih članova, pri čemu bi većina članova, četiri od šest, ostala u Nadzornom odboru.

U tom tijelu više ne bi bili Željko Tomšić i Franc Ferenčak, ponovno bi bili imenovani Krešimir Ćosić, Zdenko Juričić, Luciano Delbianco i Dasenko Baldasari, a novi bi članovi bili Slavko Konfic i Leo Begović (kojeg Vlada predlaže i za predsjednika Nadzornog odbora).

Na osobni zahtjev Miroslav Kovačić više nije kandidat za člana Nadzornog odbora HT-a (Vlada ga je predložila početkom ožujka), već je umjesto njega Vlada Glavnoj skupštini HT-a danas predložila da u Nadzorni odbor tvrtke uđe Slavko Leban.

Slavko Leban je pak danas razriješen dužnosti ravnatelja Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, a na tu je dužnost imenovan Ante Vučić.

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice imenovala i čelništvo i članove Vijeća Agencije za civilno zrakoplovstvo - za predsjednika je imenovan Roman Gebauer, za zamjenika predsjednika Stanislav Pavlin, a za članove Rajko Ilej, Boris Smrečki i Marina Puh.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene