Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Ivo Sanader ocijenio je da je hrvatska Vlada politički zaslužna za uspjeh akcije Maestro, a ne politički odgovorna.


Premijer je dodao da očekuje kako će osumnjičenoj osmorici iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) biti zamrznuta imovina ako im se dokaže krivica te da će sva nezakonito oduzeta imovina biti vraćena Republici Hrvatskoj.

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Spora obnova u Zagrebu - 1 Od dvanaest tisuća zahtjeva u Fond stiglo samo devetnaest odluka, srušene su tri kuće: "Stalno čekamo. Mala nada iskrsne i opet ništa"

Istaknuo je da je u akciji Maestro na učinkovit i spektakularan način zadan žestok i jak udarac jednom od centara, a možda i jezgri korupcije, mita i organiziranoga kriminala u Hrvatskoj.

Čestitajući svima koji su sudjelovali u akciji premijer je rekao da
je Vlada stvorila zakonske preduvjete, ali i osigurala novac za njeno provođenje.

Smatra da je oporba zbog toga zavidna, ali ga, kako je rekao, puno više zanima mišljenje hrvatskih građana.

Na pitanje vjeruje li potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, koji je demantirao Ivana Gotovca, jednoga od uhićenih potpredsjednika Hrvatskoga fonda za privatizaciju, da je znao za mutne poslove Fonda, Sanader je odgovorio da vjeruje Državnome odvjetništvu i službama koje su više od godinu dana pratile dužnosnike Fonda.

Premijer je izjavio da je znao za akciju, ali nije htio precizirati
od kada, ali je dodao da je predložio Vladi da se donese odluka da se za akcije za borbu protiv korupcije i organizirnoga kriminala izdvoji 800 tisuća eura.

Naveo je da je za akciju znao i predsjednik Republike Stjepan Mesić te da je državni vrh još prošle godine bio odlučan da se korupciji stane na kraj.

Ističući da se akcija nastavlja, premijer je izvijestio da su već
danas u akciju "krenule" četiri institucije - Državna revizija,
Porezna uprava, Ured za sprečavanje pranja novca i HANFA tako da će uskoro, najavio je, biti novih informacija.