Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović ponovio je danas kako je vrlo jasno po Ustavu i zakonima da gospodarsku politiku vodi Vlada, od koje očekuje cjeloviti program izlaska iz krize i smatra ju sposobnom za to.


'Zaista mislim da Vlada ima kapacitet da to učini i to je zadaća koju će ona po Ustavu i zakonu učiniti, ja se to nadam', rekao je Josipović danas u Lukovdolu, odgovarajući na pitanja novinara o njegovoj izjavi da Vlada još nema cjelovit program izlaska iz krize i koji će biti prvi potezi njegova gospodarskog savjeta. 'Vidjeli ste, malo je naslov skratio moju izjavu', rekao je Josipović novinarima koji su se referirali na naslov 'Vlada još nema cjelovit program za izlazak iz krize' njegova intervjua Novom listu.

Vezani članci Turisti u zračnoj luci Ministar o mjerama i koroni: ''Možemo s optimizmom gledati na budućnost'' Ivana Brkić Tomljenović: Oporavak gospodarstva - 5 Proučili smo što Vlada planira s novcem iz EU: Obećali otvoriti sto tisuća radnih mjesta, ono što predviđaju za obnovu od potresa tek je kap u moru

Josipović je u tom intervjuu rekao kako Vladu još čekaju ozbiljni napori da se kriza riješi i da očekuje od nje cjelovit program. 'Za sad ne vidim cjelovit program Vlade za izvlačenje države iz krize, ali donesen su neke mjere koje u stručnim krugovima ocjenjuju kao dobre', rekao je u tom intervjuu.

Na pitanje je li riješio sukob s ministrom Karamarkom u vezi s osiguranjem, Josipović je kazao: 'Dogovorili smo se da u okviru sigurnosnih procjena bude što ležernije osiguranje, mislim da je to dobra politika. Ministar Karamarko i ja smo se u tome potpuno razumjeli i tu nema nikakvoga sukoba'. Želim biti s ljudima, a uz to ne idu pretjerane mjere sigurnosti, dodao je. (Hina)