Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada donijela odluku o javnoj prodaji dionica HT-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je Vlada donijela odluku o prodaji najmanje 20, a najviše 23 posto dionica HT-Hrvatskih telekomunikacija javnom ponudom, koja bi, prema najavama potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, trebala vjerojatno početi u rujnu ove godine.

Na prodaju će tako biti ponuđeno najmanje 16.377.707, a najviše 18.834.363 redovite dionice HT-a, u nominalnom iznosu od 100 kuna svaka, i to na Zagrebačkoj i na Londonskoj burzi.

Pročitajte i ovo Muškarac se zapalio na Markovu trgu Šokantan događaj Zbog fotografija muškarca koji se zapalio reagirao HND Muškarac se zapalio na Markovu trgu Prizori užasa Saborski zastupnik svjedočio užasu na Markovu trgu: "U šoku sam, ne mogu doći sebi"

Izlazak na obje burze potpredsjednik Polančec pojasnio je željom da se izbjegne mogućnost većih oscilacija cijene dionica HT-a po uvrštenju.

Kao i kod javne ponude dionica INA-e i za dionice HT-a građani će imati pravo prvenstva pri upisu, i to onog broja dionica čija ukupna prodajna cijena ne premašuje 38.000 kuna.

Također, na svakih deset dionica upisanih uz pravo prvenstva građani će imati pravo i na jednu, dopunsku dionicu, ukoliko dionice kupljene pod posebnim uvjetima zadrže najmanje godinu dana.

Prospekt za dionice HT-a u završnoj je fazi te će po završetku biti upućen hrvatskoj i britanskoj regulatornoj agenciji. Nakon dobivanja njihova odobrenja Vlada će odlučiti o datumu početka javne ponude, njezinu trajanju i uvjetima, rasponu ponudbene cijene po dionici te danu zaključenja transakcije, najavio je potpredsjednik Vlade Polančec.

Prodajna će cijena pak biti utvrđena po isteku rokova za podnošenje ponuda i zaključenju knjige ponuda.

Polančec je izvijestio kako je već sada veliko zanimanje i građana i institucionalnih ulagača za kupnju dionica HT-a, "što daje za pravo očekivati da će javna ponuda biti vrlo uspješna".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene