Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzina ograničena na 40 km/h

Vjetar ometa promet na A1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak vjetar puše na dionici autoceste A 1, od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok, brzina je ograničena na 40 km/h. Na većini ostalih cestâ promet je slab i teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, javlja Hrvatski autoklub.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u većim gradovima, na njihovim obilaznicama i prilaznim cestama, stoga vozače HAK upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozilâ. Opreznije treba voziti zbog mogućih odrona na cestama u gorju, te duž Jadranske magistrale (D 8).

Pročitajte i ovo Ilustracija EU financira samo dio Vozači na rubu živaca zbog raskopanih cesta: ''Radovi negdje traju već treću zimu, a novca za dovršetak nema'' HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala...

Uz povoljne vremenske prilike, u prometu sudjeluje i veliki broj motociklistâ i vozačâ mopedâ, njih se upozorava da se pridržavaju prometnih propisa i ograničenja brzine. Vozače osobnih vozilâ i motocikliste upozorava se i da dodatno pripaze na povećan broj poljoprivrednih strojeva, posebice na županijskim i lokalnim cestama prilikom uključivanja i isključivanja iz prometa, te na moguće blato i zemlju koje nanose na kolnik.

Od 8 do 15 sati, dionica Riječke obilaznice između čvorova Diračje i Škurinje bit će otvorena samo u smjeru Zagreba. U smjeru Istre vozit će se obilazno kroz grad Rijeku. Na autocesti A 1, vozi se dvosmjerno jednom stranom kolnika (u smjeru Zagreba) na nekoliko dionica, između Posedarja i tunela Sveti Rok, zbog radova.

Do 3. travnja, dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Splita i Omiša, u Strožancu prometuje se naizmjence. Zbog očekivanih gužvi i zastoja savjetujemo obilazak: za osobna vozila preko Žrnovnice, a za teretna preko Trilja. Do 30. travnja, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 22, Novi Marof-Možđenec-Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima, vozi se obilazno državnom cestom D 3 do Breznice-županijskom cestom Breznica-Visoko-Sudovec-D 22 i obrnuto.

Do 9. svibnja, zbog izgradnje kružnog toka na državnoj cesti D7 u Zmajevcu, dionica državne ceste između Batine i Zmajevca, bit će zatvorena za sav promet. U mjestu Zmajevac promet će biti reguliran semaforima, a vozit će se obilaznom županijskom cestom ŽC 4259.

Do 15. svibnja u 12 sati, traju radovi na Istarskom ipsilonu (B9/B8), te je za sav promet zatvorena dionica Vodnjan-Pula. Obilazak: DC 21 - Pula. Radovi se neće izvoditi u vrijeme blagdana Uskrsa i praznika rada (od 9. travnja u 18 sati do 14. travnja u 6 sati i od 30. travnja u 12 sati do 4. svibnja u 6 sati). Do 29. travnja, svakodnevno će biti prekidan promet dionicom Istarskog ipsilona između čvorova Kanfanar i Vodnjan od 11:30 do 14:30.

Do 1. srpnja, zbog izgradnje velikogoričke obilaznice vrijedi posebna regulacija prometa na dionici ceste D 30, Žažina-Velika Gorica i na prilaznoj cesti zračnoj luci Pleso. Zatvorena je dionica državne ceste D 33, Drniš-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš. Zbog radova, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 102, Malinska-Krk, od križanja sa državnom cestom D 104 do ulaza u mjesto Krk. Obilazak je lokalnim cestama. Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova. Trajekti plove redovito.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene