Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ponovljenom vještaćenju pokojnog LucijanaMagaša ‘glumio’ je kriminalistički tehničar, a Ana Magaš tresla se dok je pokazivala kako je mužu nožem zadala smrtonosnu ozljedu u leđa.


Nakon dopune očevida koji je prije ljeta obavljen u stanu Ane i Lucijana Magaša u Zadru, danas je u sudnici Županijskog suda obavljena i djelomična rekonstrukcija ubojstva Lucijana Magaša (33), za koje je optužena njegova supruga Ana (28), piše Jutarnji list. 

Vezani članci Ilustracija Preko baby monitora otkrio da ga supruga vara: "Zaboravila je isključiti zvuk" Ilustracija ''O tome svi šute, a ona je ucijenjena zastrašivanjem'': U dijelovima Hrvatske sve je više spolnog zlostavljanja djece

Novinari svih zadarskih redakcija opet su se, po tko zna koji put, našli u nezahvalnoj situaciji jer im nije bio dozvoljen ni ulaz u zgradu suda, a osim što je rekonstrukcija bila zatvorena za javnost, sudac Milan Pečina, koji predsjedava sudskim vijećem u “slučaju Magaš”, zabranio im je i nazočnost pri ispitivanju sudskog vještaka medicinske struke, prof. dr. Josipa Škavića.

Sudac Pečina svoju je odluku obrazložio činjenicom da je ispitivanje dr. Škavića ustvari nastavak rekonstrukcije koja je tajna.

Ono što se moglo saznati jest informacija kako je pokojnog Lucijana “glumio” kriminalistički tehničar koji mu je odgovarao stasom i visinom, a u rekonstrukciji je sudjelovala i Ana Magaš, koja je bila vidljivo uzbuđena i koja se, navodno, tresla cijelo vrijeme pokazujući kako je uslijedio dtrenutak kada je suprugu nožem zadala smrtonosnu ozljedu.

Dr. Škavić je, kako saznajemo, potvrdio verziju Ane Magaš, prema kojoj je ona Lucijana ubola nožem u leđa dok su stajali sučelice u kuhinji i u trenutku kad se on sagnuo da ju uhvati za noge.

Sljedeća je rasprava zakazana za početak rujna, kada je predviđeno suočenje sudskih vještaka medicinske struke, Vere Folnegović-Šmalc i Borbena Uglešića.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju