Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila policija

HDZ-ov bivši šef Zavoda za socijalnu skrb završio u pritvoru: Objavljeno i za koja ga se kaznena djela sumnjiči

Vjekoslav Potočanac
Vjekoslav Potočanac Foto: Facebook
Vjekoslav Potočanac predan je pritvorskom nadzorniku nakon što je u četvrtak zbog obiteljskog nasilja priveden u policijsku postaju.

Policijska uprava požeško-slavonska potvrdila je u petak da je ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb u Požegi Vjekoslav Potočanac nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

"Povodom brojnih medijskih upita PU požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Nasilje u obitelji' i 'Povreda djetetovih prava'", objavila je PU požeško-slavonska ne navodeći identitet osumnjičenog.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Toni Turčinov Niz nezakonitosti USKOK optužio načelnika i poduzetnika: Spominjalo se trošenje po bordelu, obavljeni detalji optužnice

Policija nije iznijela detalje o načinu počinjenja kaznenog djela, ni o žrtvama.

"Vodeći računa o zaštiti digniteta žrtve te njenoj zaštiti od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, detalje o načinu počinjenja kaznenog djela i žrtvama nismo u mogućnosti iznositi", navela je PU požeško-slavonska.

Potočanac je u četvrtak priveden u policijsku postaju, a mediji navode da je priveden zbog obiteljskog nasilja. Predsjednik je HDZ-a Općine Velika, otac više djece, a nasilje je policiji navodno prijavila njegova supruga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene