Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVEDEN Vjekoslav Potočanac

Požeški HDZ-ovac priveden zbog obiteljskog nasilja: "Njegova supruga jutros ga je odlučila ostaviti, a on se protivio..."

Aktualno Galerija Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Požega - 2 Požega - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Požega - 1 Požega - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Požega - 3 Galerija 1/4 >>
Ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Požegi priveden je zbog sumnje u obiteljsko nasilje. Neslužbeno, prijavila ga je supruga zbog nasilja nad njom i djecom. Kriminalistička obrada je u tijeku, a sve prati reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

HDZ-ov Vjekoslav Potočanac danas je priveden, a reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić policija je potvrdila da je istraga i dalje u tijeku.

"Kada ona završi o svemu će obavijestiti državno odvjetništvo. Ono što je uobičajena procedura u ovakvim slučajevima jest da se osumnjičenika preda pritvorskom nadzorniku, potom slijedi još jedno ispitivanje u državnom odvjetništvu koje nakon toga odlučuje hoće li ga zadržati", izvijestila je.

Izvidi su tajni, službenih informacija gotovo i da nema.

"Ono što sam neslužbeno doznala iz telefonskog razgovora s njegovom obitelji koja dijeli dvorište jest da ga je prijavila supruga, prijavila ga je za obiteljsko nasilje nad njom i djecom. Oni u braku žive 15 godina, imaju četvero malodobne djece", ispričala je.

Njegova obitelj tvrdi da nikada nije bio nasilan.

  Pročitajte i ovo Vjekoslav Potočanac Kriminalističko istraživanje HDZ-ov ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb priveden zbog obiteljskog nasilja

"Svemu je prethodila jedna verbalna svađa. Njegova supruga jutros ga je odlučila ostaviti, a on se protivio njezinoj odluci da sa sobom povede i djecu. Nakon toga uslijedila je i ta prijava, dolazak policije i privođenje", rekla je Bešić Đukarić.

Potočanac je član HDZ-a, o svemu su se oglasili i iz stranke.

"I više od člana, on je predsjednik općinske organizacije u Velikoj i uživa veliki ugled među svojim kolegama koji su ga razmatrali kao kandidata na budućim lokalnim izborima za mjesto načelnika Općine Velika. Ja sam se čula s Antonijom Jozić, županicom i predsjednicom županijskog HDZ-a. Rekla je da u ovom trenutku nema dovoljno informacija i da je u ovom trenutku prerano donositi bilo kakve odluke", otkrila je reporterka.

Pročitajte i ovo Video snimljen na stadionu Yarmouk u gradu Gazi Ponašanje izraelske vojske VIDEO Skinuti i s povezima na očima: Izraelci ih prisilili da kleče na stadionu, među njima i djeca

Nešto oštrije bilo je resorno ministarstvo i Hrvatski zavod za socijalnu skrb koje je osudilo bilo koji oblik obiteljskog nasilja. "Najavili su da su čim budu imali povratne informacije spremni aktivirati ono što im osigurava zakon."

"Morat će biti uključeni i sami djelatnici Centra za socijalnu skrb jer se radi o maloljetnoj djeci. Bizarna je situacija da je uhićen njihov ravnatelj što znači da će se morati tražiti model da se uključi netko drugi", poručila je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene