Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hrvatske vode i osječki 'Vodovod'

Više od100 milijuna kuna ulažu u vodoopskrbu i odvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske vode i osječko javno poduzeće 'Vodovod' na početku su investicijskog ciklusa u vodoopskrbi i odvodnji vrijednog više od 100 milijuna kuna.

Od toga 90 posto sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a ostatak grad Osijek i Vodovod, istaknuto je u Osijeku na današnjem sastanku predstavnika ovih poduzeća.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Slika nije dostupna Trideseta u svijetu Hrvatska je treća u Europi po vodnom bogatstvu, a suša odnosi usjeve

Direktor osječkog 'Vodovoda' Ljubomir Novoselić izvijestio je kako planirana ulaganja, u ovoj i idućoj godini, uz ostalo, obuhvaćaju rekonstrukcije i izgradnju cjevovoda te kanalizacije na osječkom području, izgradnju vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u pojedinim prigradskim naseljima te hidrogeološke radove na crpilištu Vinogradi, kod Osijeka.

Novoselić je kazao kako je jučer potvrđena studija izvedivosti za projekte koje je Vodovod aplicirao za sredstva europskih fondova, ukupno vrijednih 72 milijuna eura, od čega bi se sredstvima EU fondova financiralo oko 53 milijuna eura, a ostatak iz državnog i gradskog proračuna. Uz ostalo, riječ je o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, izgradnji sjevernog kolektora, vodoopskrbnih cjevovoda u prigradskim naseljima Nemetinu, Klisi i Sarvašu te kanalizacijske mreže u Čepinu i Tenji.

>> Hrvatska je treća u Europi po vodnom bogatstvu, a suša odnosi usjeve

Ocijenio je kako, skupa s projektima, koji će se raditi u suradnji s 'Hrvatskim vodama', to čini investiciju koja do sada vjerojatno nije zabilježena na ovome području, što nije bitno samo za komunalnu infrastrukturu u Osijeku, nego i za sve građane koji do sada nisu imali kvalitetno riješeno pitanje vodoopskrbe i odvodnje, kao i za građevinsku operativu.

Sama činjenica da ćemo za određene projekte velik dio sredstava dobiti od Europske unije znači da će realizirati mnogo brže, i sa znatno manje ulaganja lokalne samouprave, kazao je Novoselić. Direktor osječkog vodno-gospodarskog odjela 'Hrvatskih voda' Siniša Kukić kazao je riječ o nastavku suradnje ovih poduzeća, s konkretnim rezultatima, u planiranju i realizaciji projekata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene