Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potpisani ugovori

Više od milijun kuna mladima za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u srijedu je s 40 korisnika potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade ili mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za ovu godinu.

Županija je 31. srpnja raspisala javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće li stana za mlade, kojim se namjerava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike, a s ciljem naseljavanja mladih obitelji te sprječavanja njihova iseljavanja iz županije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

"Ukupna vrijednost javnog poziva prvotno je iznosila 800.000 kuna, no zbog velikog interesa podignuta je za još 350.000 kuna, a ukupno osiguranih 1.150.000 kuna bespovratnog novca raspoređeno je na 40 korisnika sukladno raspisanim kriterijima i bodovnoj listi“, izjavio je župan Galić.

Ustvrdio je kako je mladom čovjeku najvažnije imati radno mjesto i mogućnost da smjesti svoju obitelj.

Pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić vezano za raspodjelu novca kazao je kako je ocijenjeno da je stanje na selu teže nego u gradu, pa je mladima koji kupuju kuću na selu osigurana subvencija od 35.000 bespovratnih kuna, a onima koji žele kuću ili stan u gradu 25.000 kuna.

Najavio je da će ova mjera u proračunu za iduću godinu biti povećana za dodatnih 500.000 kuna, a njome će se mladima omogućiti sufinanciranje kupnje građevinskog materijala pri gradnji kuće ili adaptacija stambenog prostora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene