Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stiže jesen

Vikend iskoristite za zamjenu garderobe: Stižu kiša i bura, temperature padaju za desetak stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigli smo do kraja ovog sunčanog razdoblja pa će vrijeme u idućim danima poprimiti obilježja jeseni koja će i službeno nastupiti u prvim satima nedjelje. Stoga vikend iskoristite za zamjenu ljetne garderobe s onom jesenskom. U idućem tjednu će nam trebati toplija odjeća.

Tijekom subote nas očekuje jače naoblačenje s kišom - prvo na zapadu, a onda i drugdje. Temperatura će se sniziti najviše na kopnu, a najmanje u Dalmaciji, ali posvuda će se uz pojačan vjetar činiti i svježije nego što će to termometri pokazivati.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U nedjelju će se vrijeme uglavnom smiriti, ali samo na kratko. Već nas u ponedjeljak čeka novi prodor hladnog, zapravo još hladnijeg zraka, i nova burna epizoda. Sve u svemu pred nama su zanimljivi meteorološki dani.

Utjecaj anticiklone popušta, a nama se približava frontalni sustav koji će nam donijeti nestabilniji, vlažniji i, ono što je možda najvažnije, hladniji zrak.

Zbog svega toga bit će oblačnije, i to osobito na zapadu gdje će već ujutro biti kiše, a prema sredini dana i drugdje. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će od sredine dana još pojačati, dok će na moru biti slabog do umjerenog juga. Temperatura se ujutro neće previše mijenjati.

Temperature padaju i do desetak stupnjeva

Zato će u nastavku dana biti osjetno svježije i do desetak stupnjeva, a uz to će i sjeverni vjetar pojačati pa će se sve skupa činiti još puno hladnije nego danas. Trebat će nam dugi rukav, a i kišobran zbog povremene kiše.

I na istoku će temperatura biti niža nego u petak. Najviše će biti 22 stupnja, puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni vjetar koji će odavati dojam još hladnijeg vremena, a bit će i kiše.

U gorju i na sjevernom Jadranu oblačno s kišom ili pljuskovima. Od sredine dana će zapuhati bura - jaka, ponegdje i olujna. Uz sve ovo će se mjeriti osjetno niže temperature nego u petak.

Kiše će prema kraju dana biti i u Dalmaciji. I ovdje će zapuhati umjerena i jaka bura, a temperatura će biti slična današnjoj, ali će se ipak uz buru činiti hladnije od 29 koliko se najviše očekuje.

U ponedjeljak nova promjena

U nedjelju ćemo imati kratko smirivanje vremena, ali već nas u ponedjeljak očekuje nova promjena koja će nam donijeti oborine, jak vjetar, a uz sve to i još hladniji zrak pa će u novom tjednu, osobito od utorka, u najtoplijem dijelu dana temperatura iznositi svega petnaestak stupnjeva.

I na moru ćemo u nedjelju imati smirivanje. Možemo reći zatišje pred novu buru koja će već u ponedjeljak zapuhati - jaka, olujna i dugotrajnija nego ova koja nas očekuje za vikend. U ponedjeljak će biti i kiše, a od utorka i osjetno niža temperatura.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene