Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj sjednici je prihvatilo prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića i tajnim glasovanjem razriješilo dužnosti ravnatelje podružnica HRT-a: ravnateljicu Televizije Mariju Nemčić, ravnateljicu Radija Ivanku Lučev i ravnatelja glazbene proizvodnje HRT-a Josipa Guberinu.


Odluka o njihovom razrješenju stupa na snagu s danom imenovanja novih ravnatelja podružnica na temelju javnog natječaja koje je Vijeće danas raspisalo, a do tada oni ostaju na svojim dužnostima.

Vezani članci Uhićen Kazimir Bačić - 2 Odvjetnici uhićenog Kazimira Bačića protiv smjene: ''Nadzorni odbor HRT-a prejudicira kaznenu odgovornost'' Renato Kunić HRT dobio novog direktora, o uhićenom Kazimiru Bačiću odlučivat će Sabor i Nadzorni odbor

"Nakon razgovora s ravnateljima podružnica dobio sam njihove mandate na raspolaganje koje sam i prihvatio kako bi se mogao formirati tim ljudi za četverogodišnji mandat ravnatelja i njegov program rada", kazao je Vanja Sutlić.

Napomenuo je da nasuprot napisima u novinama čelnici podružnica nisu dali ostavke niti su s njim u lošim odnosima, već su stavljanjem mandata na raspolaganje pokazali odgovornost i razumijevanje za potrebu ravnatelja da se formira ekipa za četverogodišnji mandat.

Na zamolbu nekih članova Vijeća da obrazlože ponudu svojih mandata, Nemčić je kazala da sa Sutlićem iznimno dobro surađuje, a njegovo je pravo birati ekipu i u tome ne vidi problem za daljnju suradnju.

Ivanka Lučev je pak rekla da joj nije baš ugodno, ali poštuje zamolbu Sutlića da mu ostavi slobodan prostor da složi ekipu čiji će možda dio biti, a možda i ne, a slično je komentirao i Guberina.

Vijeće je prihvatilo i Sutlićev prijedlog da se do izbora ravnatelja podružnica odgodi raspisivanje natječaja za izbor direktora programa HTV-a koju sada kao vršitelj dužnosti obavlja Željko Vela.