Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25. obljetnica Oluje

Vidović: "Pozdravljam ideju da Milošević ide u Knin. Oluja je donijela slobodu svim građanima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Franko Vidović komentirao je mogući dolazak Borisa Miloševića na obilježavanje obljetnice akcije Oluja. Smatra i kako je sazrelo vrijeme da se osudi zločin u Gruborima.

Predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović (SDP) u srijedu je pozdravio ideju da potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS) ide u Knin na obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja jer su, rekao je, manjine naše bogatstvo, a nikako prepreka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 25. obljetnica Oluje Boris Milošević u Kninu: "Čuo sam poruke pomirbe, svoj dolazak vidim kao zalog za budućnost" Slika nije dostupna poruka sunarodnjacima Pupovac: ''Milošević odlazi u Knin da bi stavio križ na mržnju i nesporazume''

“Pozdravljam ideju da potpredsjednik Vlade SDSS-ov Boris Milošević ide u Knin na obilježavanje 25. obljetnice Oluje. Riječ je o akciji koja je donijela slobodu nakon obrambenog, pravednog rata i mir svim građanima u Hrvatskoj. Mislim da je to u interesu daljnje suradnje i da postanemo svjesni da su manjine naše bogatstvo, a ne prepreka”, kazao je Vidović u izjavi novinarima.

Vidović: Zločin u Gruborima bio je nakon Oluje

Naglasio je i da je sazrelo vrijeme i da predstavnik Vlade ode u Grubore, gdje se komemorira ubojstvo srpskih civila, te se prisjetio da je bivši predsjednik države Ivo Josipović to davno napravio.

Ne postoji nikakav valjani razlog da hrvatska Vlada i gestom ne osudi ono što se tada dogodilo u Gruborima, poručio je Vidović. Svaki zločin ima ime i prezime, kao što i svaka žrtva ima ime i prezime, i ljudi koji su ubijeni u Gruborima zaslužili su da im se također oda spomen, poručio je.

Vidović kaže da mu je svejedno gdje će se u Kninu održati obilježavanje Oluje - na tvrđavi ili na trgu - a smatra da bi se svake godine centralna proslava trebala održavati u drugom gradu jer je to, istaknuo je, pobjeda svih građana Republike Hrvatske, a ne samo Knina.

Upitan zašto onda predsjednik Republike ulazi u prijepor oko lokacije na kojoj će se svečanost održati, Vidović kaže da predsjednik može ući u bilo koji prijepor. On tu jest i glas građana Republike Hrvatske i ima pravo na svoj stav, istaknuo je.

Za razliku od Hrvatskih suverenista, Vidović ne misli da se odavanjem počasti civilnim srpskim žrtvama u Gruborima omalovažava Oluja. Uostalom, to se nije događalo u isto vrijeme, Grubori su se dogodili nakon Oluje, dodao je, napomenuvši da ne vidi zašto hrvatske institucije 25 godina nakon rata ne bi odale počast i tim žrtvama, ne u okviru Oluje, nego na dan kada se to dogodilo.

Komentirajući premijerov stav, Vidović je kazao da ne vjeruje da je predsjedniku Republike ikada dosadno.

Ostojić: Milanoviću nije dosadno, a i popularniji je od Plenkovića

Potpredsjednik Sabora i SDP-a Rajko Ostojić također se ne slaže s premijerovim mišljenjem da je predsjedniku Milanoviću dosadno.

“Predsjednik Milanović sjajno obavlja svoj posao, sukladno Ustavu, i ukazuje na cijeli niz nelogičnosti i nejasnoća oko Stožera”, mišljenja je Ostojić. Ističe da je predsjednik napravio cijeli niz dobrih poteza i da je koncilijantan.

Činjenica je da je premijer Plenković fokusiran, da ne kažem fiksiran na predsjednika Milanovića, možda zato što je Milanović popularniji od njega, ocijenio je Ostojić.

Suglasan je i s predsjednikovim stavom da u ovoj krizi Sabor treba biti broj jedan jer smo, kaže, višestranačka parlamentarna demokracija, a Stožer treba staviti na svoje mjesto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene