Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: DNEVNIK.hr

SDSS-ov Milorad Pupovac osvrnuo se u srijedu na temu njegova dolaska u Knin na 25. obljetnicu Oluje. Kaže da se još razgovara o tome, ali da nema puno vremena za odlučivanje.


Posljednjih dana nagađa se o tome hoće li predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac 5. kolovoza ići u Knin na 25. obljetnicu Oluje. Pupovac je danas za N1 na pitanje koliko je važna tema njegova dolaska u Knin i odlaska predstavnika Vlade u Grubore rekao da je važan mir.

Vezani članci Milorad Pupovac Milorad Pupovac odgovorio hoće li doći na obilježavanje 25 godina 'Oluje' u Kninu Slika nije dostupna Pupovac: Ni Franjo Tuđman, da je živ, ne bi otišao na takvu proslavu u Knin

''Važna tema je mir, da počnemo graditi kulturu mira. Važna tema su žrtve i stradanja, a da imamo osjećaja za poštivanje uzajamnih žrtava, da one politike osudimo, ali ne nastavljamo u današnjem vremenu'', poručio je Pupovac.

''Prestali smo graditi poruku mira''

Na pitanje bi li onda njegov odlazak u Knin na obljetnicu Oluje bila poruka mira, Pupovac poručuje da ''poruku mira treba graditi''. ''Mi smo to prestali raditi nakon 2011. godine kad smo čuli generala Antu Gotovinu nakon što je oslobođen'', rekao je.

Pupovac kaže i da ova Vlada ima posebnu odgovornosti. ''Da, između ostalog, što više ratnog nasljeđa ostavi iza sebe i da gradi kulturu mira, budućnost zemlje koja će živjeti u miru i bez poruka koje će na bilo koji način remetiti bilo koga u zemlji ili na granici zemalja'', rekao je.

Nema puno vremena

Na pitanje jesu li on ili potpredsjednik Vlade Boris Milošević već odlučili hoće li ići u Knin, Pupovac odgovara da još razgovaraju. ''Razgovaramo o svemu što to može značiti za nas i svemu što to može donijeti. Ako procijenimo da će to donijeti ono što smatramo da treba, odlučit ćemo u tom smjeru'', kaže i dodaje da za odluku nema mnogo vremena.

''Nema uvjeta, samo razgovor'', rekao je Pupovac na pitanje novinara hoće li možda uvjetovati svoj dolazak u Knin dolaskom predstavnika Vlade u Grubore. ''Postoji samo svijest o tome da sve žrtve treba poštivati i da se svi počinjeni zločini osude, a one koji su ih počinili privedu pravdi'', zaključio je Milorad Pupovac za N1.

Bartulica: ''Proslavu Oluje neki i dalje rade kontroverznom''

Stjepo Bartulica, saborski zastupnik iz redova Domovinskog pokreta, kaže da se proslavu obljetnicu Oluje i dalje čini kontroverznom.  

''Što se tiče SDSS-a, rekao bih samo da je žalosno da svake godine u 8. mjesecu, kad Hrvatska proslavlja oslobođenje, neki to i dalje čine kontroverznim. Mislim da bi za sve nas bilo dobro da na tu temu razmišljamo na sličan način. Hrvatska je bila okupirana četiri godine, to je bilo teško stanje. S obzirom na to da sudjeluju u novoj Vladi, mislim da bi bilo dobro da sudjeluju. Ali to ostaje na njima, ja ne očekujem pomake'', poručio je na tu temu Bartulica.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju