Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotova nagađanja

Vidošević službeno objavio kandidaturu za predsjednika RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadan Vidošević kaže kako je uvjeren u pobjedu a njegova kampanja će biti vrijedna pet milijuna kuna.

Od početka ljeta Nadan Vidošević se navodi kao jedan od kandidata na predsjedničkim izborima, te se sada pridružuje listi kandidata sa službeno objavljenom kandidaturom. Ostali koji su službeno objavili kandidaturu su Andrija Hebrang (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Damir Kajin (IDS), Vesna Pusić (HNS) povjesničar Josip Jurčević i Miroslav Tuđman, dok je još duža lista onih koji još razmišljaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još 57 dana Kandidate ne brine kada će izbori Slika nije dostupna Predsjednički izbori Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

>> 'Novi predsjednik zemlju će braniti na ekonomskom planu'

Vidošević je poručio kako je uvjeren da će pobijediti na predstojećim izborima, dometnuvši da je 'uvijek igrao s lošim kartama i pobjeđivao'. Najavio je da će imati kampanju vrijednu pet milijuna kuna koju će financirati privatni donatori te da će sve transparentno objaviti. U HGK će ostati sve do početka predizborne kampanje a tada će zamrznuti članstvo.

'Ovo će biti borbena kampanja, ali uvijek sam govorio isto i svakog mogu pogledati u oči, kazao je Vidošević te parafrazirao poruku: 'Nemojte se nadati boljoj budućnosti, nego glasajte za nju'.

Slijedi izbacivanje iz HDZ-a?

Vidošević ovim potezom ugrožava status HDZ-a, kojeg je član od početka 90-ih, kao i poziciju službenog kandidata te stranke, Andrije Hebranga. Premijerka Jadranka Kosor je proteklih dana bila oštra i napomenula kako će Vidošević, ukoliko uistinu i službeno objavi svoju kandidaturu, biti automatski izbrisan iz članstva HDZ-a.

U Karlovcu ovog ponedjeljka na pitanje o izazovima pred budućim predsjednikom države, Vidošević je kazao da se bitka za Hrvatsku danas vodi na ekonomskom planu i da tu trebamo pobijediti sami sebe te da je tu uloga predsjednika vrlo važna. 'Hrvatski Ustav nepogrešivo definira ulogu predsjednika kao osobu odgovornu za funkcioniranje vlasti. Dok je predsjedniku Tuđmanu bio zadatak stvoriti i obraniti državu, predsjedniku Mesiću otvoriti je svijetu, izvući je iz izolacije, budućem predsjedniku bit će izazov ostvariti dobro funkcioniranje vlasti te da država ispunjava svoje ekonomske zadaće. U protivnom Hrvatska baš na tome može pasti i predsjednik će morati braniti Hrvatsku na ekonomskom planu', kazao je tada Vidošević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene