Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 57 dana

Kandidate ne brine kada će izbori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 57 dana Hrvatska će po peti put birati svog predsjednika. Utrka odavno traje, a sve će kulminirati između božićnih i novogodišnjih blagdana 27. prosinca. Čini se da to kandidate ne brine i samo čekaju da formalno krenu u utrku. Sve je spremno, novac, ideje, a birači moraju samo izabrati.

Kandidati za Pantovčak ne gube vrijeme, a i imat će ga dovoljno. Očekuje nas jedna od dužih kampanja, čak 36 dana. Datum izbora je 27. prosinca. Neki su odmah prigovorili, kako Vlada ide u korist HDZ-ovom kandidatu Andriji Hebrangu zbog glasova dijaspore. 'Ja ću pobijediti zbog glasova iz same Hrvatske, a ovo će mi samo pomoći', smatra Hebrang. 'Ja osobno očekujem i glasove tih ljudi i ne osjećam se diskriminiranim zbog takvog termina', kazao je Ivo Josipović, kandidat SDP-a. 'Ovo za kandidate nije povoljno, za kandidate je bolje da postoji što više prilike se predstaviti građanima', rekla je Vesna Pusić, kandidatkinja HNS-a. 'Mislim da je to dobro, u to doba će biti najviše hrvatskih građana u Hrvatskoj i najbliže biralištima, to su blagdanski dani', rekao je Nadan Vidošević, nezavisni kandidat. Iako nije ponaša se kao da je u kampanji Milan Bandić kaže da razmišlja o blagdanu Svih svetih. Kandidati ne skrivaju da će u godini recesije na kampanju potrošiti milijune. Prema ciframa koje priznaje ovih petero kandidata, samo jedan dan kampanje u prosjeku će stajati više od pola milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kandidati spremni Od ponoći kandidati imaju 12 dana za 10.000 potpisa Slika nije dostupna Utrka za predsjednika Josipović vodi, žene bi glasale za Vesnu Pusić

'Prva projekcija troškova negdje oko 4,5 milijuna kuna', kaže Josipović. 'Sadašnji račun je negdje na četiri milijuna kuna', otkrio je svoje brojke Hebrang. 'Pa procjena koju su mi radili, do pet milijuna kuna', pohvalio se Vidošević. 'Po sadašnjim predviđanjima oko četiri milijuna kuna', rekla je Pusić. Na isto pitanje Bandić je odgovorio: 'Rekao sam vam da je najbitnije da je čovjek zdrav, da je to minimalno.' Čime bi to kandidati privukli neodlučne birače? Hebrangu prvo na pamet pada 'europska i ponosna Hrvatska, Pusić žene, Vidoševiću promjene, a Josipoviću pravednost. Od srijede svaki kandidat mora prikupiti 10 tisuća glasova, ali za novu adresu stanovanja trebat će im mnogo više za zakucavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene