Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidošević poručio

'Novi predsjednik zemlju će braniti na ekonomskom planu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Nadan Vidošević, nakon sjednice Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore u Karlovcu progovorio o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsjednika države.

Vidošević je zjavio da je 'osobno jako blizak' ideji da se kandidira na predstojećim predsjedničkim izborima, ali da još uvijek ne zna hoće li se kandidirati. Napominje pritom da mu, iako je cijeli kolovoz iskoristio za razgovor s mnogim važnim ljudima u zemlji, slijede još neke važne konzultacije. Na pitanje o izazovima pred budućim predsjednikom države, Vidošević je kazao da se bitka za Hrvatsku danas vodi na ekonomskom planu i da tu trebamo pobijediti sami sebe te da je tu uloga predsjednika vrlo važna. 'Hrvatski Ustav nepogrešivo definira ulogu predsjednika kao osobu odgovornu za funkcioniranje vlasti. Dok je predsjedniku Tuđmanu bio zadatak stvoriti i obraniti državu, predsjedniku Mesiću otvoriti je svijetu, izvući je iz izolacije, budućem predsjedniku bit će izazov ostvariti dobro funkcioniranje vlasti te da država ispunjava svoje ekonomske zadaće. U protivnom Hrvatska baš na tome može pasti i predsjednik će morati braniti Hrvatsku na ekonomskom planu', kazao je Vidošević.

Pročitajte i ovo Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama

Hrvatska se mora okrenuti radu

U svom predavanju na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore, Vidošević je poručio da se Hrvatska mora okrenuti radu, iskoristiti sjajan geoekonomski položaj, da treba razvoj industrije, promjene u agrarnoj politici te da svrsi treba privesti svoj vodni potencijal. To između ostalog znači izgraditi sustav navodnjavanja, otkupnih stanica, sustav poticaja proizvođača i potrošača u smislu povezivanja sela i turizma, rekao je. Istaknuo je kako je Hrvatska u posljednjih 13 godina iz Europe primila između 80 i 90 milijardi eura kroz privatizacijske prihode, kredite, doznake naših ljudi, a sada više takve pomoći neće biti i moramo se okrenuti svojem radu i iz vlastitog rada graditi svoju budućnost.

'Treba se rugati bahatima koji su dijeleći tuđe ostvarivali svoje profite'

Zato je naše strateško pitanje možemo li kao narod nametnuti sebi da živimo u okviru svojih stvarnih mogućnosti i raditi ono što nam donosi i kratkoročnu i dugoročnu korist, kazao je Vidošević. Među konkretnim potezima izdvojio je, uz ostalo, izgradnju sustava kontrole kvalitete kao legitimnog sustava obrane tržišta, ali i izgradnje jakog zračnog cargo terminala u Zagrebu za šire područje. Standard koji imamo do sada podržavao je novac od raznih zaduženja koje više neće moći rasti i jedini je izlaz okrenuti se radu i hvalit one koji rade, stvaraju nove vrijednosti i rugati se onima koji su bahati i koji su, naveo je, 'hohštaplirajući i dijeleći tuđe ostvarivali svoje profite'. Heroj je onaj koji uspije hrvatski proizvod plasirati na svjetsko tržište, njih treba hvaliti, a ne hohštaplere, te nam slijedi borba između takve dvije Hrvatske, poručio je uz ostalo Vidošević. (Hina/T.Š.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene