Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najcjenjeniji morski specijalitet

VIDEO: Talijani uživali u hrvatskim škampima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeruje se da je mediteranska hrana zalog dobrog zdravlja. U Mošćeničkoj Dragi počeo je tjedan jednog od najcjenjenijih, ali i najskupljih morskih specijaliteta - škampa.

Željko je imao slab ulov pravih kvarnerskih škampa koji će odmah završiti u restoranu. 'Evo ovaj ima sam više od 20 dekagrama, sve skupa jedno kilogram i pol, malo je škampi u 250 vrša', rekao je Željko. Na koji će ih način pripremiti ovisi o narudžbi gostiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasni pothvat VIDEO Gliserom se zaletjeli u pijavicu Slika nije dostupna Požar zahvatio i barku Zapalila se dva automobila: Pijan zaspao s nogom na gasu i pregrijao motor?

'Škampi na žaru kao što vidite, ili se škamp znači može raditi na buzaru, a po meni je najljepši škamp na lešo kad se stavi u malo slane vode', rekao je glavni kuhar Zdenko Marjanović. Najčešći gosti, Talijani, istinski uživaju u škampima. 'Kada se zaželimo svježih škampa dođemo ovdje, na opatijsku rivijeru, jer se tu još nismo razočarali', rekao je Fabio. 'Kvarnerski škamp zaista ima poseban okus, slatkast je, ne govorim to zbog vas, zaista tako mislim', rekao je Gios.

A za to postoje i znanstvena objašnjenja. 'Činjenica je da je ovaj akvatorij, ja bih rekao, relativno čist, vjerojatno mu paše i salinitet i dubina na kojoj se lovi', rekao je suorganizator manifestacije Robert Mohović. Cilj tjedna kvarnerskog škampa je popularizacija tog ukusnog zalogaja.

'Cijene su pristupačne, išli su restorateri sa tim svojim prigodnim jelovnicima jer želimo privući što više gostiju', rekla je Nensi Drvetić iz Turističke zajednice Mošćenička Draga. Na žaru, na buzaru ili kuhan - škamp je jedna od morskih delicija koju liburnijski ugostitelji pretvaraju u brand zbog kojeg će se gosti rado vraćati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene