Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maloljetni nasilnici, uglavnom pod utjecajem alkohola, noću po hrvatskim gradovima redovito uništavaju gradsku imovinu. Prvi su na udaru tramvaji i autobusi. Prava noćna mora za vozače i trošak za gradske proračune.


Osječka vlast uvela je i noćne čuvare u javnom prijevozu. U sitne noćne sate u ophodnju se uputila i naša ekipa. Noćne linije su visokog rizika. S izlaskom mjeseca, na gradske ulice izlaze na gradske ulice izlaze i oni. Litre alkohola i u noćni život - gradskim tramvajima. Za kartu ih je bolje ne pitati. Ne ostaje sve samo na naguravanju. Vozačima su noćne linije mučno iskustvo. 'Upada njih po 10, 12, svi pijani. Potuku se međusobno, skaču, divljaju, kidaju svjetla', priča vozač tramvaja Ivica Štern. 'Razbijaju i vrata, stropove, čupaju ograde i stolice', nadopunjava rušilački niz voditelj prometa GPP-a Nevenko Hodak.

Vezani članci Policajci nakon pretresa odvode muškarca koji je vrijeđao dostavljača - 6 Rasist tijekom privođenja provocirao i dizao desnicu: "Ima od ranije već nekoliko prijava i osudu zbog tučnjave" Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Pravobraniteljica o nasilju u obitelji: "Žene prijavljuju nasilje tek kada je situacija kritična"

No, maltretiranju u gradskim vozilima došao je kraj. U pomoć kolegama odnedavno uskaču svi djelatnici GPP-a. Razuzdana gomila više nije tako hrabra. 'Ulazimo po dvojica, čim nas vide promijene ploču, više nisu tako hrabri i sve bude ok', kaže Petar Krstić, djelatnik noćne ophodnje. Suvremena oprema zlata vrijedi. Pojavi li se problem na gradskim linijama, pali se crveno svjetlo.

Od kada su zaštitari u gradskim vozilima, vozači su mirniji, gradska imovina sačuvana, ali i ušteđen novac poreznih obveznika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju