Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ping pong za naklonost birača

VIDEO: Prepucavanja HDZ-a i SDP-a u 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godina je na kraju, predizborna utrka na početku. Godinu na izmaku pamtiti ćemo po krizi, rekordnoj nezaposlenosti, iznimno teškoj situaciji u kojoj su se našli brojni građani, ali i po tome da se vlast i oporba nisu štedjeli u prepucavanjima.

Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović tijekom godine su izmjenjivali retoričke poruke. Premijerka Kosor je Milanoviću poručivala da je dobro da se probudio i željela mu dobro jutro da bi Milanović vraćao kako bi on mogao njoj poželjeti laku noć.

Pročitajte i ovo Slavlje premijera i predsjednika REAKCIJE NAKON POBJEDE Čestitke stižu sa svih strana, Plenković slavio u Španjolskoj, a Milanović u Čileu. "Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl" Predsjednik Zoran Milanović - 1 Skandal među špijunima Milanović o malverzacijama i pronevjeri državnog novca u vojnoj obavještajnoj zajednici: "Izvješće je toliko porazno..."

>> SDP pojedinačno najjača stranka, potpora Kosor pala za 44 posto

>> VIDEO: Iza nas je burna 2010.

Tko je započeo prepucavanja nebitno je. Jasno je samo kako takva prepucavanja neće pomoći Hrvatskoj. Sve je više nezaposlenih, građani teško žive, bolje sutra još se ne nazire. Oporba kritizira Vladu, ali bez konkretnih rješenja. Građane to uglavnom ne zanima. Tijekom 2010. međusobno kompromitiranje vlasti i oporbe bilo je glasnije od ičega.

Tako je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović optužio HDZ da je kriminalna organizacija, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks prijetio zabranjivanjem SDP-a, Zoran Milanović govorio kako je Hrvatska talac dinastijskih borbi unutar HDZ-a, a premijerka Kosor govorila kako ni njoj ni Vladi ni HDZ-u ne može suditi SDP.

Sve se to odvijalo u svrhu dokazivanja pred građanima, odnosno osvajanja izbora. Takav politički ping pong obilježio je 2010., a neke izjave možete pogledati u našem video prilogu. Ovakve doskočice građanima bi bile duhovite i začinile bi kampanju ali samo kada bi iza njih stajale konkretne odluke koje svima nose dobro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene