Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Današnja sjednica Vlade trajala je dulje od sat vremena, a završila je zanimljivom raspravom ministara i premijera Zorana Milanovića o plaćanju službenih ručkova.


Premijer Zoran Milanović, koji inače danas slavi 48. rođendan, nasmijao se legitimnom novinarskom upitu o tome tko je platio ručak izaslanstvu iz Norveške koje je nedavno bilo u službenom posjetu Hrvatskoj.

Vezani članci Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za oružje Sudski vještak o napadaču s Markova trga: "Nije bio uvježban niti vičan oružju, ali je perfidno izmanipuliran" Andrej Plenković i Zoran Milanović Od narikanja do šmrkavca: Dosta im je više verbalnog rata premijera i predsjednika, može li njihov sastanak zaustaviti lavinu?

'Ali kad nam Norvežani daju 20 milijuna eura, onda je red da im platimo ručak. Čije je to ministarstvo bilo? Novinari su provjeravali tko je platio neki ručak norveškoj delegaciji. Na kraju je ispalo da to nije platilo ministarstvo nego...', rekao je Milanović.

Evo što je sve Vlada poslala u Sabor!

'85 posto Norvežani sami', dopunio ga je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

'Norvežani su nam dali, ne znam koliko, milijuna eura', nastavio je Milanović.

'40-ak milijuna eura', dodao je Grčić.

'I još su nam platili ručak, što je ustvari skandal. Gdje je tu hrvatska gostoljubivost?', počeo se smijati premijer, a potom i ostali članovi Vlade.

'Da se razumijemo, trošak ručka se tereti na projekt, o tome se radi. A projekt je sufinanciran u omjeru 85:15', objasnio je Grčić.

'Ovo poništava ono pravilo da nema besplatnog ručka. Ima', kazao je premijer.

'Skoro', zaključio je Grčić.

Kako je zvučao cijeli razgovor i što mu je prethodilo pogledajte u priloženim videima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook