Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što djeca žele?

VIDEO: Odgajamo male materijaliste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca u Hrvatskoj za Božić žele mobitele i motore, a kada odrastu nadaju se samo zanimanjima kojima je moguće dobro zaraditi!

Pokazuju to rezultati istraživanja agencije Ipsos Puls koja je među djecom od 7 do 14 godina doznala što žele, tko su im idoli i kakvoj se budućnosti nadaju. Zabrinjavajuće, pokazalo se da oko nas većinom rastu mali materijalisti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTROŠAČKA GROZNICA Koliko kanite potrošiti na božićne poklone? Dio građana već otkrio iznos i što im znači takva kupnja Krešimir Domjančić - 1 Božićna kupovina Provjerili smo u Hrvatskoj pošti iz kojih dijelova svijeta će najbrže stići božićne pošiljke: ''Dolaze dosta sporije nego prije korone''

>> Djeca sa prvim alkoholiziranjem počinju već sa 12 godina!

Iako se nitko ne može mjeriti s Lady Gagom, neki vole i domaće evergreene, poput Tajči. U glavi su školarcima najčešće Blanka Vlašić, Lana Jurčević, Eduardo da Silva i Luka Modrić. Veliki uzori su im i Thompson, Severina, Antonija Šola, Indira i Slaven Bilić. Kad narastu igrati će nogomet ili biti policajci, raditi s računalima, ili voziti avion.

Loptu više nitko ne želi

Djevojčice će podučavati djecu, liječiti ljude, ili im raditi frizure, a ni bilo koji oblik glamura nije im odbojan. 'To neko generaliziranje, to prikazivanje glumica kao neki glamur kao nešto što je Barbie,, kao nešto što vozi neke sponzorske aute to nije taj posao, treba pogledati koja je bit nekog posla', smatra glumica Vitomira Lončar.

Dok sami ne počnu zarađivati, žele imati džeparac za čokoladice, grickalice, žvakalice i gazirane sokove. Apetiti pak rastu što su bliže blagdani. Za Božić bi mobitel, bicikl, kompjutor, laptop, a ako može rado bi motor. Ako ne može, pristat će i na životinjicu. 'Možemo promatrati da su djeca postala ekstravagantna i teže nečem bogatijem, ali kad gledate, to je današnji naš život, to je normalno. Mislim, to se očekuje da računalo svako ima', tvrdi Davor Tolić iz Ipsosa. Ali se više ne očekuje da školsko dijete ima loptu. Zato je tek 2 posto djece želi dobiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene