Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bicikl i trčanje

VIDEO: Kroz čistu istarsku prirodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pazin i okolica u znaku adrenalina. Originalna kombinacija biciklizma i trčanja u paru na 17 kilometara dugoj stazi kroz šumu, vodu i blato, privukla je 80-tak natjecatelja iz cijele regije. Trčalo se i pedaliralo sve u slavu nedavnog međunarodnog dana vode!

Lanci su podmazani, a voda spremna. Zvuk zviždaljke znak je za pokret. Prvo biciklisti, a potom trkači. Nisu bitne ni godine, ni spol. Bitno je biti u dobroj kondiciji i izmjenjivati se u trčanju i vožnji. Pazinci su se dosjetili kako spojiti ljubav prema sportu i prirodi na originalan način. 'Jednostavno naša neka želja i tendencija da spojimo trčanje i biciklizam u gradu Pazinu i u regiji, pa i šire u Hrvatskoj', kaže organizator utrke Senad Hodžić.

Što je staza dalje odmicala, vidio se umor na licima, ali ne i posustajanje. Adrenalin je bio jači i od blata, i od hladne Pazinčice. Kontrolori na punktovima nadgledali su pravila igre. Biciklist i trkač morali su neprekidno biti skupa. Neki su po prvi puta bodrili svoje favorite. I nakon više od sat vremena neprekidne vožnje u kombinaciji s trčanjem, na cilj stižu najbolji. 'Bilo je dosta naporno jer dečki ovi iza su dosta pritiskali, ali već na prvoj kontrolnoj točki bilo je vidljivo da će stvari leći na naš konto', rekao nam je Ivan Stanić. 'Ja kažem da s takvim partnerom nije teško biti prvi', dodao je Aleš Hrvatin.

Pročitajte i ovo Nestašica vode: Ilustracija - 2 fontane bez vode Kako je izgledao prvi dan redukcije vode u Istri? "Imali smo možda jedno, dva upozorenja..." Ilustracija restriktivne mjere Jednoj hrvatskoj regiji prijeti nestašica vode, župan najavio restrikcije: "Moramo smanjiti potrošnju za sve što nije nužno"

No, danas je ipak najvažnije bilo sudjelovati. Iduća je utrka već u kolovozu, ali do tada valja objesiti kacigu, a bicikl dobro očistiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene