Milan Bandić bacio se u volontiranje, a u rijedu rano ujutro krenuo je s volonterima Crvenog križa put Rajevog Sela i Gunje u Slavoniji. Tamo će djeci poplavljenih područja podijeliti 500 božićnih paketa.


Bandić je požurio s odlaskom prema poplavljenim područjima u Slavoniji te je tako izbjegao većinu novinara. Krenulo se oko 6:30. Pakete koje su volonteri odnijeli u Gunju i Rajevo Selo za tamošnje mališane pripremili su zajedno Grad Zagreb i Crveni Križ.

Vezani članci Juričan ispred ministarstva čeka Malenicu Juričan došao pred Ministarstvo i htio uhititi Malenicu: "Ako bude opiranja, ja sam ga spreman zaustaviti u bijegu i predati policiji" Odvjetnik Dražen Štivić i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Odvjetnik koji je pisao 810 tužbi zbog pucanja nasipa Andriji Jarku otkrio koliko znači prva nepravomoćna presuda u tom slučaju

Grad Zagreb se o tome oglasio i priopćenje, no u njemu gradonačelnik bez ovlasti, Bandić, nije spomenut.

Zastupnici u Gradskoj skupštini žele izvješaj o Bandićevom statusu

Evo što je napisano u priopćenju:

"Jutros je put Gunje i Rajeva sela krenulo izaslanstvo Grada Zagreba i zagrebačkog Crvenog križa s prigodnim božićnim darovima za 500 djece uzrasta do 12 godina. Time se nastavlja pružanje pomoći građanima s najteže stradalih područja Slavonije koju je Grad organizirao nakon katastrofalnih svibanjskih poplava.

Podjela božićnih darova za 450 djece predviđena je oko 11,00 sati u Gunji (obnovljena škola) te oko 12,00 sati za 50 djece u Rajevu selu.

U ime Grada i Crvenoga križa, prigodne darove (didaktičke igračke, slikovnice i slatkiše) mališanima će uručiti Miodrag Demo – voditelj u Uredu za branitelje, Biserka Bucković – posebna savjetnica gradonačelnika i Petar Penava – ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

Podsjetimo, Grad Zagreb dosad je najteže stradalim područjima Slavonije donirao 26 isušivača, 100 hladnjaka, osigurani su besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce te su u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu prikupljene trajne namirnice, potrepštine za osobnu higijenu, oprema i materijal za dezinfekciju i čišćenje, zatim odjeća, obuća, posteljina, lijekovi i sanitarni materijali.

Također, u suradnji s gradskim Crvenim križem, učenici iz Gunje proveli su pet dana u programu Škole u prirodi u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a donirano je i preko 200 tona humanitarne pomoći (hrane, pitke vode, higijenskih potrepština) zajedničkom koordiniranom akcijom Caritasa zagrebačke Nadbiskupije i zagrebačkog Crvenog Križa".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju