Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čija se politika provodi?'

Zastupnici u Gradskoj skupštini žele izvješaj o Bandićevom statusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Čija se politika u ovom trenutku provodi u Gradu Zagrebu - Milana Bandića, Ive Josipovića, Tomislava Karamarka ili neka nova?', pitao je Milivoj Špika.

Zagrebačka Gradska skupština, na kojoj će se raspravljati o proračunu za 2015. teškom 6,63 milijarde kuna, počela je žustro raspravom o dnevnom redu i zahtjevom Milivoja Špike (BUZ) i Tomislava Stojaka (HNS) da se zastupnicima da informacija o pravnom i političkom statutsu svih obuhvaćenih u akciji 'Agram'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica gradske skupštine Bandiću nije prošlo izvješće o izvršenju proračuna, oporba: ''Zagreb čeka bankrot ako ne dođe do promjena'' Slika nije dostupna Oporba napustila dvoranu Nema kvoruma, odgođen nastavak sjednice Skupštine: "Zašto izvode ovaj teatar tri tjedna prije izbora"

'Čija se politika u ovom trenutku provodi u Gradu Zagrebu - Milana Bandića, Ive Josipovića, Tomislava Karamarka ili neka nova?', pitao je Špika.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) kratko je odgovorio da gradonačelnik Milan Bandić ne može biti na skupštinskim sjednicama niti može određivati dnevni red.

Tomislav Stojak (HNS) rekao je kako bi bilo dobro da, osim predsjednika Gradske skupštine i ovlaštene zamjenice gradonačelnika, zastupnici imaju 'punu informaciju' o gradonačelniku i ostalima kako bi znali hoće li zastupnici 'u trojkama' nadzirati Bandića ili ne, no Kosor je ponovio da Gradska skupština ne obavlja nikakav nadzor nad gradonačelnikom.

Potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić (SDP) predložio je da se s dnevnog reda skine točka o nagodbi Grada Zagreba s jednim trgovačkim društvom (ugostiteljski obrt slastičarnica Centar) jer nije platilo milijun kuna, ni za najam niti za režije.

'Koliko je tek nagodbi ispod milijun kuna?', upitao je Bernardić.

Rekao je kako u ovom slučaju 10 godina nije plaćen niti jedan račun, a ide se u nagodbu. 'Radi se o jednom obrascu ponašanja - jedni mogu sve, a drugi ništa', kazao je i naveo kako po nekim procjenama nenaplaćena potraživanja iznose oko tri milijarde kuna, a željeli bismo znati točan iznos.

'To nisu novci gradske uprave nego građana', kazao je Bernardić te ocijenio da u Zagrebu imamo najveći prirez, najskuplje režije i najveći dug.

Kod glasovanja o dnevnom redu, Mario Župan (HDZ) upozorio je predsjednika Kosora da je doveo u pitanje legitimnost glasovanja budući da za dvojicu zastupnika još nije potvrđen mandat, pa smatra da od 51 gradskog zastupnika mogu glasovati njih 49. Kosor je potom dao pauzu da to razriješi Odbor za Statut i Poslovnik, a nakon toga predsjednik Odbora Ratko Maričić izvijestio je da se može glasovati prije prisege zastupnika.

U skupštinske klupe od danas će sjesti Dominik Etlinger (SDP) i Ante Dodig (Lista Milana Bandića).

Skupština je nastavljena aktualnim satom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene