Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš priveden je danas u Tužiteljstvo BiH s lisicama na rukama. Po nalogu glavnog tužitelja Milorada Barašina određen mu je pritvor od 24 sata. Pri privođenju pozdravio je novinare i rekao 'Evo me u mojoj drugoj domovini'.


Glavašu je određen pritvor od 24 sata i to, prema neslužbenim informacijama, bez obrazloženja. Pritvor istječe u četvrtak u 8 sati i 15 minuta ujutro. Glavašev odvjetnik Nikica Gržić pojašnjava kako je to radi dodatne provjere njegovih dokumenata o državljanstvu BiH, a kako je državljanstvio stekao na legalan način, odvjetnik sutra očekuje puštanje na slobodu.

Vezani članci Policija, ilustracija Muškarac (60) uporno širio paniku najavljujući nove potrese pa ga policija uhitila i odvela u zatvor Uhićeno više osoba u velikoj akciji PNUSKOK-a u Osijeku - 3 Specijalci i policija u Osijeku uhitili više osoba povezanih s drogom, glavni osumnjičeni vlasnik je ugostiteljskog objekta

>> Glavaš na sudu: Evo me u novoj domovini

Branimir Glavaš po njegovim je riječima tijekom saslušanja u Tužiteljstvu predočio važeće dokumente koji potvrđuju da je on državljanin BiH. Gržić drži kako je to bilo dovoljno da bi se njegova branjenika pustilo na slobodu, no glavni tužitelj ipak je odlučio drugačije.

BiH državljanstvo štiti ga od izručenja

Bosanskohercegovačko državljanstvo štiti Glavaša od izručivanja Hrvatskoj. Na upit novinara Dnevnog avaza što će poduzeti kada BiH i Hrvatska uskoro potpišu sporazum o međusobnom izručivanju osuđenih osoba, Glavaš je jučer odgovorio kako ne vjeruje da će se to brzo dogoditi. 'Procjenjujem da to neće moći zaživjeti prije proteka bar jedne godine', kazao je Glavaš izražavajući pri tom nadu kako neće doći do dogovora o izručenju osuđenih za ratne zločine. Istaknuo je kako nema ništa protiv da njegov predmet bude prebačen u BiH i da mu se tamo sudi te da vjeruje kako bi to bio pošten proces. 'Treći put jednostavno nisam želio dopustiti Sanaderu da me pritvori. Iako sam se odlučio za emigraciju, BiH je domovina mojih roditelja i ne osjećam se strancem u ovoj zemlji', rekao je Glavaš u intervjuu za bosanski list.