Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budiša o smrti Zvonka Bušića

VIDEO 'Bilo je lakše izdržavati sanjajući slobodnu Hrvatsku, nego izdržavati hrvatsku zbilju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt prijatelja Zvonka Bušića komentirao je njegov prijatelj Dražen Budiša. Rekao je kako očito Bušić više nije mogao izdržati 'hrvatsku zbilju'.

'Izdržavati sanjajući slobodnu Hrvatsku izgleda da je bilo lakše uz sve nevolje, nego izdržavati hrvatsku zbilju', rekao je Dražen Budiša novinarima pred kućom u Rovanjskoj, u kojoj je Zvonko Bušić sebi oduzeo život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Umro je hrvatski otmičar' Evo što je o Zvonku Bušiću napisao New York Times Slika nije dostupna Foto i video VIDEO Što se to događalo pred Vladom?

>> Zvonko Bušić pronađen mrtav, sumnja se na samoubojstvo

'Zvonko Bušić napisao je dva oproštajna pisma, svojoj supruzi, rodbini, prijateljima i Hrvatima, u kojima je zamolio za oprost zbog onoga što je učinio jer više nije mogao izdržati. Zaklinje nas da čuvamo Hrvatsku i traži oprost zbog svog čina, a na jednom mjestu kaže da više nije mogao živjeti 'u Platonovoj pećini'. Učinio je to jutros nakon što se sinoć vratio iz Udbine gdje je bio na misi u povodu Dana hrvatskih mučenika, kao najveći mučenik', istaknuo je Budiša.

Budiša je od novinara zatražio razumijevanje prema obitelji Bušić i što manje uznemiravanja.

Njega je vijest o smrti prijatelja Zvonka Bušića zatekla na Murteru. 'Ja sam stigao s Murtera, tamo sam saznao. Eto, stjecajem okolnosti dogodilo se da sam se našao blizu kad se vratio u Hrvatsku i sad u ovom tužnom trenutku, kad su mi javili tu vijest. Ispočetka nisam bio siguran, jer mi se prekinula veza pa sam nazvao obitelj pitajući je li to točno', rekao je potreseni Budiša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene