Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašla ga supruga

Zvonko Bušić pronađen mrtav, sumnja se na samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 7 sati u mjestu Rovanjska pored Zadra pronađeno je mrtvo tijelo Zvonka Bušića.

Iz PU zadarske doznajemo kako je dojava o događaju u policiju stigla iz službe Hitne pomoći, a Hitnu je pozvala supruga Zvonka Bušića. Sumnja se na samoubojstvo.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje"

>> 32 godine robijao zbog otmice aviona, a sada ušao u hrvatsku politiku

U tijeku je policijski očevid.

Na mjesto događaja došao je i Dražen Budiša.

Po povratku u Hrvatsku okušao se i u politici

Bušić je 2010. ušao i u hrvatsku politiku, pritupivši HSP dr. Ante Starčević. Tada je izjavio kako u politiku ulazi zbog moralne odgovornosti te da mu presuda za teroristički čin u kojem je poginuo američki policajac neće mu smetati.

Godine 1977. Zvonko Bušić osuđen je na doživotni zatvor s pravom na traženje pomilovanja nakon 30 godina. Komisija za pomilovanja odbila je njegov zahtjev za puštanjem na slobodu 2006. godine, no 2008. su ga jednoglasno pomilovali.

U zračnoj luci Zagreb dočekala ga je supruga Julienne i još 500-tinjak osoba, među kojima i neke dobro poznate javne osobe, poput Marka Perkovića Thompsona, bivšeg predsjednika HSLS-a Dražena Budiše te Ante Kovačevića.

Burna prošlost

Podsjetimo, skupina hrvatskih političkih aktivista predvođenih Zvonkom Bušićem, Imoćaninom poznatom po nadimku Taik, 10. rujna 1976. otela je putnički zrakoplov Boeing 727 TWA 355 na letu od New Yorka do Chicaga, sa 76 putnika, s namjerom da iz njega izbace letke nad Londonom i Parizom, u kojima se objašnjava hrvatski slučaj u tadašnjoj Jugoslaviji i poziva na neovisnost Hrvatske.

Zrakoplov je sletio u Pariz gdje su se otmičari predali nakon što su na njihov zahtjev ti proglasi objavljeni u američkom tisku. Oni su prije otmice u jednome pretincu njujorške podzemne željeznice ostavili bombu, a preko pilota proslijedili informacije o njoj. Prilikom deaktiviranja te bombe poginuo je američki policajac Brian J. Murray.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene