Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov u kojem su se nalazile 43 osobe sletio je na pistu u krajnje neobičnim uvjetima - bez kotača.


Prilikom slijetanja komercijalnog leta u kojem su se nalazile 43 osobe, došlo je do poteškoća u otvaranju kotača, pa je pilot morao sletjeti bez dijela te opreme, javlja CBS News.

Vezani članci Zrakoplov pri slijetanju uletio u pješčanu oluju (Screenshot LiveLeak) Pilot nije vidio ni prst pred nosom: Zrakoplov pri slijetanju uletio u pješčanu oluju Slika nije dostupna Dramatična snimka: Zbog jakih udara vjetra pilot jedva uspio sletjeti, ljuljali se kao na brodu

Sve je snimljeno, a na snimci se vidi kako letjelica na pisti pomalo vrluda, oslanjajući se na lijevo krilo dok iza sebe ostavlja dim.

U neizvjesnom slijetanju, nitko nije ozlijeđen. 'Bili smo malo nervozni, sve se dogodilo vrlo brzo', ispričao je putnik Dennis Thanass po izlasku iz aviona.

Dodao je kako su nakon zaustavljanja aviona, svi prisutni zapljeskali vještim manevrima pilota.

Putnik rekao da će avion eksplodirati

Kotači za slijetanje s lijeve strane nisu se otvorili na zrakoplovu Bombardier CRJ100 dok je u ponedjeljak slijetao u Monterey u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

O svemu je bila obavještena kontrola leta, pa su letjelicu na pisti dočekala vozila hitne pomoći i vatrogasci. Nikome, srećom, nije bila potrebla medicinska pomoć, a kako nije buknuo požar ni vatrogasci nisu imali puno posla.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook