Nadolazeći vikend i Međunarodni praznik rada mnogi će iskoristiti za odmor ili putovanje. Baš takve prilike čekaju lopovi, pa je važno znati svaku mjeru opreza. Provalnici najčešće biraju stanove u prizemlju, a u akciju idu u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Galerija


U svega nekoliko trenutaka provalnici mogu uzeti sve po što su došli. Na meti lopova najčešće je nakit, novac, manje tehnološke naprave, tj. sve što stane u manji ruksak ili jaknu. U Zagrebu je lani zabilježeno najviše provala u cijeloj Hrvatskoj. Taj broj, kažu iz policije, ove godine pada na mjesečnoj razini.

Vezani članci Ljetovanje političara: Državne rezidencije - 1 Gdje ove godine ljetuju predsjednik i premijer? Otkrili smo i što moraju sami platiti: "Otići ću u dućan, na tržnicu... Uvijek mi je drago ovamo doći" Krađa, ilustracija - 1 Deset sekundi i kreditna kartica - to je dovoljno da provalnici uđu u vaš dom. Provjerili smo koliko im je lakše zato što nosimo maske

Ipak, prevencije radi, preporučuje se investirati u protuprovalna vrata i nadzorne kamere. Besplatan način zaštite od provala je održavanje dobrog odnosa sa susjedima. Ako vas nema, zamolite ih da vam dižu rolete, a dok ste na putovanju mogu vam i prazniti sandučiće

Imali vrijedne predmete ili ne – opreza nikad dosta. Ovi će savjeti korisni biti i tijekom ljetnih mjeseci, kada najčešće dolazi do provala.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr