Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S većim vrućinama dolaze i lopovi

Pripremate se za godišnji? Što napraviti da vam se ljetni odmor ne bi pretvorio u noćnu moru

Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Dolazi ljeto, a s njim i veći broj provala u kuće i stanove. Istražili smo što napraviti da Vam se godišnji odmor ne bi pretvorio u noćnu moru.

Željka živi u srcu zagrebačke Trešnjevke. Nikad neće zaboraviti dan kad se vratila s posla i vidjela da joj netko provalio u kuću.

Pročitajte i ovo Pljačke u Zagrebu učestale pljačke Zaštitite se: Dobro pripazite na ove stvari ako niste kod kuće za blagdane Slika nije dostupna Korisni savjeti Ljetne temperature počele! Evo na što paziti!

"Prvih mjesec dana je bilo najgore dolaziti doma. Stres pa strah, pa razmišljam o tome je li me netko vidio ili pratio. Sve je bilo razbacano", rekla je.

Iz policije poručuju da broj provala u ljetnim mjesecima raste, te da najbolju zaštitu pružaju protuprovalna vrata i video nadzor.

"Lopovi koji primijete da objekt ima mehaničku i tehničku zaštitu većinom odustaju", rekao je Velimir Tišma, voditelj Odjela prevencije Policijske uprave zagrebačke.

Stanari jednog ulaza u Karlovcu do sad su imali nekoliko neugodnih iskustava s nepoznatim osobama, a ukradeno je i nekoliko bicikala. Ovo ljeto pričuvu su uložili u protuprovalnu opremu.

"Imamo dvije kamere, električnu bravu i rasvjetu u prolazu. To je sve koštalo oko 15 tisuća kuna", rekla je Jelena Drakulić-Draganjac, predstavnica stanara.

Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stiže ljeto, a s njim i provalnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Postoje i besplatne mjere zaštite. Vrijedne predmete ne ostavljajte u kući te zapišete serijske brojeve tehničkih uređaja. Na društvenim mrežama ne objavljujte da Vas nema kod kuće i razvijate dobrosusjedske odnose. Sa susjedima razmijenite telefonske brojeve, ostavite im ključ i zamolite ih da danju dižu rolete te prazne poštanski sandučić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene