Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velpro, veprodajna tvrtka Konzuma objavila je kako će trajno povećati plaće za 550 zaposlenika s najnižim koeficijentima.


Velpro, veleprodajna tvrtka Konzuma,  trajno će povećati plaće za 550 zaposlenika s najnižim koeficijentima. Iz kompanije je priopćeno kako je za 340 radnika obalnih centara, privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih 8% realizirano u svibnju dok će za sve ostale zaposlenike povećanje stupiti na snagu od 1. kolovoza.

Vezani članci Fabris Peruško (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Operativna dobit Agrokora u deset mjeseci 1,7 milijardi kuna Konzum (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Promjena u Upravi Konzuma: Ines Lozić dala ostavku, novi član već imenovan

"Dogovoreno je i produženje Kolektivnog ugovora do kraja 2017. godine sa svim pogodnostima koje uključuju božićnice, uskrsnice, regrese kao i osiguravanje svih ostalih radničkih prava većih od zakonske obveze", poručuju iz Velproa.

Podjsetimo, Konzum je također donio odluku o povećanju plaća za 6.000 svojih radnika u maloprodaji i logistici koja na snagu također stupa na snagu 1. kolovoza. Istovremeno, u planu je da se do kraja godine zatvori ukupno 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske, od kojih bi 22 trebale biti zatvorene do 30. srpnja.