Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaklada Ana Rukavina nastavlja s velikim projektima. Još jedna mlada liječnica odlazi u Ameriku na stručno usavršavanje u području hematologije da bi, kad se vrati, pomogla pacijentima u Hrvatskoj. Kako bi se ovakve akcije nastavile, Zagrebačka filharmonija organizira veliki koncert za Zakladu u petak u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Specijalizantica Ana Zelić Kerep obavila je i posljednje vizite prije odlaska u Ameriku na stručno usavršavanje.

Vezani članci Koncert Zaklade Ana Rukavina - 4 Koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina i Nove TV ponovno ujedinio Hrvatsku: Prikupljeno više od milijun kuna Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina i Nova TV vam donose 'Koncert za život'

"Kada sam sebi zacrtala taj cilj hematologije nisam mogla ni sanjati da ću dobiti ovako savršenu priliku", kaže dr. Kerep. 

Priliku joj je dala Zaklada Ana Rukavina. Zahvaljujući donacijama Ana će se godinu dana usavršavati na sveučilištu Georgetown University - jednoj od najpriznatijih institucija koja se bavi proučavanjem tumora.

"Ja ću dio vremena provesti na klinici kao promatrač, a dio ću se baviti baš znanstvenim radom, istraživanjem", pojašnjava dr. Kerep.

Sve to uz mentorstvo svjetski priznatih stučnjaka.

"Moj mentor je profesor Bruce Chansman koji je svjetski poznati hematolog koji se bavi limfomima. Tako da je to zbilja velika čast raditi s takvim ljudima".

Sve što od njih nauči primjenjivat će u Hrvatskoj. Ana je druga stipendistica Zaklade. Cilj je omogućiti pacijentima da dobiju što bolju liječničku skrb u Hrvatskoj.

"Iskustvo koje se vani primjenjuje, da to primjene na pacijentima u Hrvatskoj. I da bude što manje onih koji moraju ili ići van ili se liječiti vani", kazala je voditeljica Ureda Zaklade Ana Rukavina Mirta Vrančić.

Iako se nisu poznavali prije natječaja Ana i Zaklada povezani su već dugi niz godina.

"Jer sam zadnjih 10 godina, kao član akademskog zbora Ivan Goran Kovačić pjevala na koncertu ''Za život''", ističe dr. Zelić.

A pjevat će se i 31. ožujka u Lisinskom. Koncertom će se proslaviti i 40. rođendan Ane Rukavine. Nastupit će zagrebačka filharmonija uz pratnju zborova i solista.

"Izvest će najljepše arije iz opere Carmen. Evo, pozivamo sve. Karte se mogu kupiti po 80 kuna", kazala je voditeljica ureda Zaklade.

Prikupljeni novac Zaklada će uložiti u proširenje registra dobrotvornih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, ali i u nova usavršavanja mladih liječnika.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju