Veliki požar izbio je u Gotovčevoj ulici u Zagrebu, a vatra se proširila na osam katova i potkrovlje. Iz policije javljaju kako nitko nije ozlijeđen, dok su vatrogasci poručili kako je jedna osoba prevezena na hitnu.

Galerija


U Gotovčevoj ulici u Zagrebu izbio je veliki požar, a vatra je zahvatila više katova te potkrovlje stambene zgrade. Dojava o požaru stigla je u 20:42, rekli su nam u JVP-u Grada Zagreba. 

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama Vatrogasci na intervenciji u Martićevoj Izbio požar u Zagrebu: Zapalio se dimnjak ugostiteljskog objekta u Martićevoj ulici

Iako je prema prvim informacijama u požaru jedna osoba ozlijeđena, iz policije su priopćili da nema ozlijeđenih te da su evakuirani stanari iz osam stanova. Požar se, pretpostavlja se, iz stana na četvrtom katu proširio na stanove na nižim katovima te na krovište zgrade. 

Iz PU zagrebačke poručuju da će Grad Zagreb osigurati smještaj za evakuirane stanare.

"Požar je krenuo na četvrtom katu, ubrzo se proširio na treći kat, a zahvatio je i krovište. Prijetila je opasnost da se preko krovišta vatra proširi i na ostali dio građevine, ali je brzom intervencijom to spriječeno. Na intervenciji su bili vatrogasci iz triju postaja - sedam vozila te 28 profesionalnih i četiri dobrovoljna vatrogasaca. Iako je intervencija gotova, raskopavanje i raščišćavanje potrajat će dugo u noć. Jedna je osoba prevezena u hitnu. Ljudi su zbrinuti i policija će pronaći smještaj za one koji se nisu uspjeli zbrinuti kod obitelji i prijatelja. Situacija se normalizira", rekao je Miroslav Merćep, zapovjednik smjene JVP-a Zagreb te dodao kako su na teren došli za otprilike pet minuta nakon dojave.