Iako je sam rotor u Remetincu zbog velike rekonstrukcije zatvoren već mjesecima, promet je obilaznim cestama dosad tekao relativno bezbolno.

Galerija


Mnogi su Zagrepčani jutros ostali neugodno iznenađeni dolaskom do remetinečkog rotora, na kojem je bila velika gužva na skretanju za Novi Zagreb. Iako je sam rotor zbog velike rekonstrukcije zatvoren već mjesecima, promet je obilaznim cestama dosad tekao relativno bezbolno.

Vezani članci Radovi na remetinečkom rotoru (Foto: Pixsell,Antonio Bronic) - 1 Radovi na remetinečkom rotoru ulaze u završnu fazu: Noćas se zatvara čitava zona rotora, a od nedjelje nastupa nova regulacija prometa Snimka nove regulacije prometa iz zraka (Foto: Dnevnik.hr) Prvi radni dan nakon zatvaranja rotora: Gužvi zasad nema, pogledajte snimke iz zraka

No danas je zatvoren jedan trak na privremenoj prometnici, što je stvorilo kolone.

Voditelj projekta rekonstrukcije rotora Goran Radić kazao je da je počela završna faza obnove, odnosno priključivanje novog tunela na postojeće prometnice.

"Novi podvožnjak na kojem smo radili sad moramo spojiti na cestu. Petnaestak dana trajat će radovi na skidanju za Novi Zagreb, onda se selimo prema mostu i tako ukrug. Mjesec i pol će otprilike to trajati", kazao je Radić za Večernji list.