Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vozači nezadovoljni

O gužvama na rotoru oglasili se iz Grada Zagreba i najavili nove promjene: "Počinjemo već danas..."

Grad Zagreb najavio je nove promjene na remetinečkom rotoru. Naime, preprogramirat će se semafori kako bi se povećala propusnost i smanjile gužve na novom rotoru u jutarnjem i popodnevnom periodu.

Remetinečki rotor u promet je pušten u nedjelju, a već s prvim radnim danom građani su se požalili na velike gužve.

Iz Grada Zagreba su priopćili da će tijekom današnjeg dana uvesti promjene u semaforski program koji se odnosi na jutarnji i popodnevni promet, a tako će se povećati propusna moć na rotoru.

Pročitajte i ovo Potencijalno opasna točka na novom remetinečkom rotoru Prvi pravi test Otkrili smo potencijalno opasnu točku na izlasku s remetinečkog rotora. Vozači, obratite pažnju!

Pročitajte i ovo Rotor pušten u promet - 8 pušten u promet Snimka dronom: Pogledajte kako obnovljeni zagrebački rotor izgleda iz zraka

''Određena čekanja u zoni obuhvata rotora rezultat su promjena prometnih tokova koje su se u posljednjih godinu dana dogodile u zoni obuhvata (promijenjene navike kretanja vozila zbog privremene regulacije prometa). Terenskim promatranjem u jutarnjem vršnom opterećenju utvrđeno je da većina vozila za lijeva skretanja koristi isključivo lijevi prometni trak, dok je propusna moć desne prometne trake neiskorištena'', objasnili iz Grada Zagreba.

Dodaju i da je ispitivanje video-senzora pokazalo ''da isti rade kvalitetno i pouzdano u uvjetima složenih vođenja prometnih tokova, pa će raskrižje raditi ovisno o prometu 24/7''.

Da bi se na rotoru mogle stvarati gužve, već je predvidio prometni stručnjak Marko Šoštarić. "Rotor bi mogao biti dobro rješenje jer će se na tom mjestu zaista povećati protok prometa, no vjerojatno će se veće gužve sada stvarati na okolnim raskrižjima. Rotorom će se sada proći u kraćem vremenu, ali će se vozači kad prođu rotor i dalje morati zaustavljati na susjednim raskrižjima. Promet se uvijek treba gledati u cjelini, a ne samo njegove pojedinačne dijelove", objasnio je stručnjak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene