Cijelu noć na ponedjeljak udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od tijekom noći imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama.

Galerija


Do ponedjeljka ujutro u 7 sati bilo je dvjestotinjak intervencija diljem Zagreba, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca. Na terenu je i policija, a dvoje je građana ozlijeđeno.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme diljem zemlje: Vjetar čupao stabla i prevrtao vozila, u Samoboru munja ozlijedila troje ljudi Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 2 Snažna tuča zatrpala milijunski grad, debljina ledenog pokrivača čak metar i pol: "Bio je to prizor kakav do sada nisam vidio"

"Upravo smo završili koordinaciju hitnih službi. Pozivamo naše sugrađane da nam se jave na 0800 818 919. Situacija je pod kontrolom. Mi idemo po prioritetima. 8000 tisuća vatrogasaca je na terenu i proglašen je prvi stupanj pripravnosti", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pozvao sugrađane da ne izlaze na otvoreno ako ne moraju.

Na Prisavlju je u smjeru Savske stablo palo preko ceste i blokiralo promet. Jedno stablo palo je na cestu na Knežiji.

Na Ferenščici je vjetar otpuhao krov sa zgrade. Na Maksimiru je stablo palo na tramvajske tračnice.

U Zvonimirovoj je sa zgrade na tramvajske tračnice pao veliki plakat. Vatrogasci interviraju, a dolazi i do kraćih tramvajskih zastoja.

Policija je upozorila građane da, osim ako nije potrebno, ne izlaze na otvoreno. Upozorenje se odnosilo posebno na djecu i starije osobe.

Iz MUP-a su javili kako je Županijski centar 112 Zagreb zabilježio 240 intervencija operativnih službi. "Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra (pješak na Trgu bana J. Jelačića i ženska osoba na koju je pala grana na Črnomercu)", poručili su.

Olujni vjetar rušio drveće u Zagrebu, ozlijeđen jedan vatrogasac. Zbog nevremena odgođeni i ukopi: "Ne posjećujte groblja"