Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marija Bistrica

Vatrogasci spremni za sezonu: 'Vegetacija je dosta bujna, realno je očekivati dosta požara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečano je bilo u Mariji Bistrici gdje su tradicionalno hodočastili hrvatski vatrogasci.

Iako sa skromnim financijskim sredstvima, vatrogasci kažu, spremni su i ne boje se intervencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blagdan Velike Gospe Kardinal Bozanić predvodio misu u Mariji Bistrici, nazočili i ministri Medved i Horvat Slika nije dostupna Velika materijalna šteta Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica

Spremni su djelovati bilo kada, bilo gdje. 'To je jedan humanitarni posao. To se treba voljeti da bi se moglo obavljati', rekla je Nina Grgat, vatrogasac.

'Kada vi nekome možete pomoći, mislim da nemate veće zadovoljstvo nego što je to toga časa', rekao je Ivan Matosović, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije.

'Morate biti odlučni, da ne ulazite u sve probleme i programe gdje bi mogli stradati, ali o tome nikad ne razmišljate', dodaje Stjepan Fiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije

No, već počinju razmišljati o nadolazećoj sezoni požara. 'Bilo je dosta kiše, vegetacija je dosta bujna realno je očekivati dosta požara', kaže Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik zadarske županije.

U pomoć poplavljenom području kreće 100 dalmatinskih vatrogasaca

Samo prošle godine bilo ih je čak tisuću. 'Sigurno smo spremni. Mi vatrogasci smo cijelu godinu spremni, a u ljeto pojačavamo snage na priobalju. Iz kontinenta prebacujemo vatrogasce', rekao je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Osim požara, nesebično pomažu i u poplavama. Stotine ih je trenutačno u Slavoniji.

Spremni su i kanaderi. A svoju sposobnost pokazat će na jednoj od najvećih vježbi u Ateni. Jedina im je želja - što manje polijetanja zbog požara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene