Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika pomoć Slavoniji

U pomoć poplavljenom području kreće 100 dalmatinskih vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postrojba od 25 vatrogasaca iz Splitsko-dalmatinske županije prijepodne je s dvije cisterne, pet kombija, 28 vatrogasnih pumpi i alatom otputovala na poplavljeno područje Slavonije, a tijekom dana bi im se trebali pridružiti i kolege iz preostale tri dalmatinske županije, pa bi u Slavoniju iz Dalmacije trebalo stići oko 100 vatrogasaca.

Splitsko-dalmatinski vatrogasci će u Gunji sudjelovati u sanaciji terena, čišćenju zgrada i ispumpavanju vode iz podruma.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Ispraćajući vatrogasce u Dugopolju, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader istaknuo je kako su oni svjesni težine zadaće koju imaju obaviti na poplavljenom području Slavonije, kao i poteškoća na koje će ondje naići. "Pazite na sebe, idete na područje koje je kontaminirano i nek vas Bog čuva", poručio je vatrogascima.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Istaknuo je da hrvatski vatrogasci od prvoga dana organizirano sudjeluju u pomaganju ljudima na poplavljenom području Slavonije. "Vatrogasci se u svom angažmanu pomaganja ugroženom području Slavonije ne reklamiraju u medijima i ne trče pred kamere kao neki drugi", rekao je Sanader.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja kazao je kako vatrogasci iz te županije odlaze pomoći poplavljenom području Slavonije jer "naš narod na tom području treba svekoliku pomoć". Napomenuo je da županija od prvoga dana poplava pomaže u hrani, odjeći, lijekovima, opremi te novcu.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina je rekao kako će se vatrogasci s područja te županije na pomaganju ugroženom području smjenjivati svaka tri ili četiri dana, tako da će ih ondje na sanaciji biti angažirano više od 100.

Glavina je rekao kako će danas, osim iz Splitsko-dalmatinske županije, u pomoć poplavljenom području Slavonije otputovati i vatrogasci iz preostale tri dalmatinske županije - Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske.

"Iz ove četiri županije danas će u Slavoniju otputovati oko 100 vatrogasaca s opremom potrebnom za sanaciju poplavljenog područja", rekao je Glavina.

Splitsko-dalmatinski vatrogasci će u Gunji sudjelovati u sanaciji terena, čišćenju zgrada i ispumpavanju vode iz podruma. Ispraćajući vatrogasce u Dugopolju, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader istaknuo je kako su oni svjesni težine zadaće koju imaju obaviti na poplavljenom području Slavonije, kao i poteškoća na koje će ondje naići. "Pazite na sebe, idete na područje koje je kontaminirano i nek vas Bog čuva", poručio je vatrogascima. Istaknuo je da hrvatski vatrogasci od prvoga dana organizirano sudjeluju u pomaganju ljudima na poplavljenom području Slavonije. "Vatrogasci se u svom angažmanu pomaganja ugroženom području Slavonije ne reklamiraju u medijima i ne trče pred kamere kao neki drugi", rekao je Sanader. Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja kazao je kako vatrogasci iz te županije odlaze pomoći poplavljenom području Slavonije jer "naš narod na tom području treba svekoliku pomoć". Napomenuo je da županija od prvoga dana poplava pomaže u hrani, odjeći, lijekovima, opremi te novcu. Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina je rekao kako će se vatrogasci s područja te županije na pomaganju ugroženom području smjenjivati svaka tri ili četiri dana, tako da će ih ondje na sanaciji biti angažirano više od 100. Glavina je rekao kako će danas, osim iz Splitsko-dalmatinske županije, u pomoć poplavljenom području Slavonije otputovati i vatrogasci iz preostale tri dalmatinske županije - Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske. "Iz ove četiri županije danas će u Slavoniju otputovati oko 100 vatrogasaca s opremom potrebnom za sanaciju poplavljenog područja", rekao je Glavina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene