Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 45 dana

Varkomu pruduljeno zbrinjavanje otpada u Brezju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Varaždin, odnosno komunalna tvrtka Varkom, još će najmanje 45 dana moći odlagati i balirati otpad u Brezju.

Navode da će se komunalni otpad iz Varaždina i okolnih općina Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Vinica i Petrijanec i dalje uredno odvoziti te da ne postoji nikakva opasnost od zatrpavanja grada smećem.  U Grad Varaždin je, naime, danas stiglo rješenje Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode, u kojem stoji da je u proteklih 60 dana poduzet niz radnji kojima Grad i Varkom nastoje obavljanje djelatnosti gospodarenja otpadom uskladiti s propisima i pronaći rješenje za odlaganje komunalnog otpada.

>> Prosvjed protiv ilegalnog odlagališta otpada kod Varaždina

Uvažavajući napore Grada Varaždina i Varkoma da obavljanje komunalne djelatnosti uredi sukladno pozitivnim pravnim propisima te da u otvorenim postupcima nabave odabere ekonomski najprihvatljivijeg ponuditelja, ministarstvo i inspekcija smatrali su te razloge opravdanima pa su produžili rok za obavljanje tih radnji za 45 dana, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode zabranila je varaždinskoj komunalnoj tvrtki Varkom da nakon 9. lipnja dovozi, obrađuje i skladišti otpad na lokaciji u Brezju, na ulazu u grad. To je rješenje nedugo zatim prolongirano najprije na 30 dana, sredinom srpnja na još 60 dana, a sada na dodatnih 45 dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene