Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Varaždin, odnosno komunalna tvrtka Varkom, još će najmanje 45 dana moći odlagati i balirati otpad u Brezju.


Navode da će se komunalni otpad iz Varaždina i okolnih općina Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Vinica i Petrijanec i dalje uredno odvoziti te da ne postoji nikakva opasnost od zatrpavanja grada smećem.  U Grad Varaždin je, naime, danas stiglo rješenje Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode, u kojem stoji da je u proteklih 60 dana poduzet niz radnji kojima Grad i Varkom nastoje obavljanje djelatnosti gospodarenja otpadom uskladiti s propisima i pronaći rješenje za odlaganje komunalnog otpada.

>> Prosvjed protiv ilegalnog odlagališta otpada kod Varaždina

Uvažavajući napore Grada Varaždina i Varkoma da obavljanje komunalne djelatnosti uredi sukladno pozitivnim pravnim propisima te da u otvorenim postupcima nabave odabere ekonomski najprihvatljivijeg ponuditelja, ministarstvo i inspekcija smatrali su te razloge opravdanima pa su produžili rok za obavljanje tih radnji za 45 dana, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode zabranila je varaždinskoj komunalnoj tvrtki Varkom da nakon 9. lipnja dovozi, obrađuje i skladišti otpad na lokaciji u Brezju, na ulazu u grad. To je rješenje nedugo zatim prolongirano najprije na 30 dana, sredinom srpnja na još 60 dana, a sada na dodatnih 45 dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Policija, ilustracija Pronađeni muškarac i žena koji su prije deset dana nestali u Varaždinu Koronavirus u bolnici, ilustracija Talijanska vlada priprema drastične mjere u borbi protiv koronavirusa - "zatvorit" će Lombardiju i još 11 provincija