Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u srijedu kako će u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj biti riješeno pitanje postavljanja klima uređaja na bolničkim odjelima, koje je u ingerenciji Uprave KBC-a Zagreb.


"Ministarstvo zdravlja sudjeluje i odobrava sve investicije koje su iznad 300.000 kuna, sve ispod toga je u ingerenciji bolnice. Koliko je meni poznato, investicija za klima uređaje u Petrovoj je oko 75.000 kuna i to je vrlo brzo riješeno kada je ukazano na problem", izjavio je Varga prilikom posjeta Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti.

Vezani članci Rodilje i bebe koje su za vrijeme zagrebačkog potresa bile u Petrovoj bolnici - 6 Danas su zdrave i vesele bebe, no prije godinu dana proživjele su užas. Istinski heroji ponovo na okupu: "Toga trena uopće nisam bila svjesna da je to bilo toliko grozno" Situacija ispred Petrove nakon potresa - 4 Godinu dana od čuda u Petrovoj! Detaljna rekonstrukcija: Kako je izgledala herojska borba za spas beba koje su se tog jutra borile za život

Na upit Hine o problemu boravka bolesnika u bolnici za vrijeme velikih vrućina, sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb Hrvoje Vrčić odgovorio je kako će KBC Zagreb do kraja tjedna instalirati klima uređaje na lokaciji Petrova 13. "Najveći dio troškova financiran je od strane KBC Zagreb, a manji dio će se financirati sredstvima nekoliko donatora koji su se javili u protekla dva dana. Postavljanje klima uređaja rješavamo u najbržem mogućem roku te je u tijeku instalacija, a o finalizaciji ugradnje ćemo obavijestiti medije", stoji u odgovoru.

Varga posjetio mališane koji se liječe na novom odjelu dječje onkologije

Odgovarajući na novinarska pitanja priikom posjeta djeci oboljeloj od malignih bolesti, ministar Varga izjavio je i kako će javna rasprava o novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti te i izmjeni i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju započeti onda kada Radna skupina sastavljana od socijalnih partnera, završi s usuglašavanjem dvaju zakona, što ne znači da će se javna rasprava odvijati tijekom kolovoza. Odgovorio je time na primjedbu sindikata da se javna rasprava to tim važnim zakonima želi provesti u ljetno vrijeme kada su svi na godišnjem odmoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook