Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Martinčević se pred Sud časti izaći u četvrtak u devet sati, dok Koračević ima termin dva sata kasnije. Ako budu nezadovoljni odlukom imaju rok od 15 dana za podnijeti žalbu.


Sud časti HNS-ove varaždinske županijske organizacije u četvrtak  će odlučivati o sudbini, odnosno eventualnom isključenju iz stranke dvoje suspendiranih HNS-ovaca, saborske zastupnice i zamjenice varaždinskog gradonačelnika Natalije Martinčević te bivšeg čelnika HEP-a i nekadašnjeg zastupnika Zlatka Koračevića.

Vezani članci Rumunji ukrali opremu vrijednu više od 200.000 kuna - 3 Rumunji u Varaždinu ukrali opremu vrijednu više od 200.000 kuna pa pobjegli u polje kukuruza: U potrazi sudjeluje pas tragač, dron i helikopter Slika nije dostupna Martinčević i Koračević osnivaju novu stranku

Glasnogovornik županijskog HNS-a Leonard Lorbeku srijedu je izvijestio kako Martinčević pred Sud časti izlazi sutra u 9 sati, dok Koračević ima termin dva sata kasnije.

Službenu prijavu protiv njih dvoje Sudu časti podnio je HNS-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, no u stranci nisu precizirali što prijava sadrži.

Na odluku se mogu žaliti u roku od 15 dana

Lorbek pojašnjava kako će na sutrašnjoj sjednici, uz članove Suda časti, biti i prijavitelj Batinić te prijavljeni Martinčević i Koračević, svaki u svom terminu. Nakon što Sud sasluša obje strane donijet će odluku o čemu će pisanim putem obavijestiti središnjicu stranke u Zagrebu, kao i sve strane u procesu.

I Martinčević i Koračević, ukoliko će biti nezadovoljni odlukom, mogu se u roku od 15 dana žaliti Sudu časti na razini stranke. Odluka Suda časti je konačna.

U HNS-u napominju kako je Sud časti neovisan od bilo kojeg stranačkog tijela, pa tako i njegove odluke. Lorbek napominje da će se stranka službeno očitovati na odluku Suda časti nakon što ona postane službena, odnosno nakon što se dostavi svim stranama.

Suspendirani su na 30 dana

Natalija Martinčević i Zlatko Koračević su suspendirani na 30 dana odlukom predsjednice stranke Vesne Pusić 8. veljače, na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke u Osijeku. Pod suspenzijom su zbog kršenja Statuta, nanošenja štete stranci te postupanja suprotno odlukama viših tijela HNS-a.

U razdoblju dok traje suspenzija Martinčević i Koračević ne smiju javno istupati u javnosti u ime HNS-a niti su pozivani na sastanke stranačkih tijela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook