Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četvrtak ujutro

Varaždin: Koračević i Martinčević izlaze pred HNS-ov Sud časti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martinčević se pred Sud časti izaći u četvrtak u devet sati, dok Koračević ima termin dva sata kasnije. Ako budu nezadovoljni odlukom imaju rok od 15 dana za podnijeti žalbu.

Sud časti HNS-ove varaždinske županijske organizacije u četvrtak  će odlučivati o sudbini, odnosno eventualnom isključenju iz stranke dvoje suspendiranih HNS-ovaca, saborske zastupnice i zamjenice varaždinskog gradonačelnika Natalije Martinčević te bivšeg čelnika HEP-a i nekadašnjeg zastupnika Zlatka Koračevića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Varaždin Martinčević Habuša optužila za političko nasilje, on joj odgovorio: 'Sve ovo je radi promicanja njene nove stranke' Slika nije dostupna 'Nesuvislo i bez argumenta' Martinčević i Koračević izbačeni iz HNS-a: 'Nanijeli su štetu stranci'

Glasnogovornik županijskog HNS-a Leonard Lorbeku srijedu je izvijestio kako Martinčević pred Sud časti izlazi sutra u 9 sati, dok Koračević ima termin dva sata kasnije.

Službenu prijavu protiv njih dvoje Sudu časti podnio je HNS-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, no u stranci nisu precizirali što prijava sadrži.

Na odluku se mogu žaliti u roku od 15 dana

Lorbek pojašnjava kako će na sutrašnjoj sjednici, uz članove Suda časti, biti i prijavitelj Batinić te prijavljeni Martinčević i Koračević, svaki u svom terminu. Nakon što Sud sasluša obje strane donijet će odluku o čemu će pisanim putem obavijestiti središnjicu stranke u Zagrebu, kao i sve strane u procesu.

I Martinčević i Koračević, ukoliko će biti nezadovoljni odlukom, mogu se u roku od 15 dana žaliti Sudu časti na razini stranke. Odluka Suda časti je konačna.

U HNS-u napominju kako je Sud časti neovisan od bilo kojeg stranačkog tijela, pa tako i njegove odluke. Lorbek napominje da će se stranka službeno očitovati na odluku Suda časti nakon što ona postane službena, odnosno nakon što se dostavi svim stranama.

Suspendirani su na 30 dana

Natalija Martinčević i Zlatko Koračević su suspendirani na 30 dana odlukom predsjednice stranke Vesne Pusić 8. veljače, na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke u Osijeku. Pod suspenzijom su zbog kršenja Statuta, nanošenja štete stranci te postupanja suprotno odlukama viših tijela HNS-a.

U razdoblju dok traje suspenzija Martinčević i Koračević ne smiju javno istupati u javnosti u ime HNS-a niti su pozivani na sastanke stranačkih tijela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene