Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uznemirujuće su fotografije posljedica ugriza poskoka, čija je najezda početkom svakog ljeta i u našem krajevima.


Strah od zmija imaju mnogi, a da je on nerijetko opravdan pokazuju i fotografije posljedica ugriza poskoka, jedne od najotrovnijih zmija u našem podneblju.

Vezani članci Hrvatski šaptač poskocima - 1 Hrvatski šaptač poskocima ima važan savjet za sve koji idu u prirodu: "Piknuo me tu pod nokat, to je najopasnije" Poskok (Foto: Pixell) Ženu na groblju ugrizao poskok, bila je noć, a onda je naišao poštar...

Svaka aktivnost u prirodi može rezultirati neželjenim susretom sa zmijom otrovnicom, a upravo se to proljetos dogodilo i jednoj gospođi iz Zadra. Najezda je poskoka i u susjednoj BiH. Zmije su izašle iz faze hibernacije i u tom su razdoblju najopasnije. Jedna je zmija u Grudama ugrizla šestogodišnju djevojčicu.

NAJEZDA POSKOKA: Ugrizao djevojčicu (6), mještani jednog ubili na ulici

Poskok je dug 60 do 90 centimetara i izgledom je karakterističan po rogu na vrhu glave. Mužjaci su pepeljasto sivi, a ženke su najčešće smeđe. Na leđima imaju 'cik–cak' liniju.

Ako vas ugrize zmija, rukom istisnete krvi koliko možete, podvežite to mjesto na tijelu i što je moguće brže pomoć potražite u nekoj od medicinskih ustanova. Djelovanje otrova unutar nekoliko sati neće napraviti ozbiljniji problem.

Fotografije posljedica ugriza možete pogledati na ovom linku, ali podsjećamo da su uznemirujuće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook