Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legionela u vodovodu

Opasna bakterija pojavila se u vodi u zadarskoj bolnici, ravnatelj tvrdi: "Straha nema"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na adresu novinskih redakcija stiglo je uznemirujuće anonimno pismo koje upozorava kako je u vodovodnom sustavu Opće bolnice Zadar od 2008. godine leglo bakterije legionele koje prijeti pacijentima, ali i djelatnicima koji ne znaju za tu informaciju.

U pismu koje je, po svemu sudeći, napisao netko od djelatnika zadarske bolnice stoji "kako ni djelatnici, a kamoli pacijenti, ne znaju za legionelu", piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

"Svi oni piju i koriste zagađenu vodu. Bolnica nije učinila ništa, čak nije informirala djelatnike (tko brine za pacijente) ni barem omogućila čistu vodu za piće. Sanitarna inspekcija je na svim uzorcima našla opasnu bakteriju i to svaki put u sve većoj količini", stoji u anonimnom pismu.

"Mi provodimo redovite kontrole vode u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, a prije dva tjedna na tim su se nalazima pojavile indikacije da se u maloj količini pojavila bakterija legionela. Odmah smo kontaktirali nadležne službe i sanitarnu inspekciju koja je nadležna za ovakvu vrstu problema. Uložili smo 600 tisuća kuna u sanaciju bolničkog vodenog sustava kako bi se zaustavilo moguće daljnje širenje i opasnosti. Dobili smo stroge upute Sanitarne ispekcije po kojima postupamo i sve je pod kontrolom", kazao je ravnatelj Željko Čulina, uvjeravajući nas kako nema nikakva razloga za paniku.

"Nismo imali nijedan slučaj zaraze ni infekcije, što je najvažnije. Straha nema", kazao je ravnatelj OB-a Zadar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene