Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srijedu u 8 ujutro počela je prisilna deložacije obitelji Fel iz svoje kuće u Pitomači.


Aktivisti grupe Živi zid tvrde kako je prisilna deložacija obitelji Fel iz Pitomače najavljena samo dan ranije. Pred njihovu kuću jutros su stigli policija, bravar, svjedoci i budući vlasnik, kao i aktivisti grupe Živi zid, piše 24sata.

Vezani članci Obavijest o obaveznom nošenju maske za lice Šef stožera gradića u Gorskom kotaru ukinuo maske u školama, podržao ga i eurozastupnik: "Nacionalni stožer je nestručan, maske ugrožavaju zdravlje djece" Ivan Pernar Ivan Pernar saborsku klupu zamijenio - štandom na dubrovačkoj Peskariji: "Trebao sam posao..."

Ubrzo nakon početka, deložacija je okončana, nakon što su pripadnici policijskih snaga odnijeli članove obitelji iz kuće. Privedeno je 20 aktivista Živog zida.

Aktivisti su tijekom jutra javljali kako policija prijeti susjedima da će ih uhititi ako budu puštali novinare kroz svoje vrtove, kao i da privođenjem prijeti novinarima.


Live streaming video by Ustream

VIDEO Spriječena deložacija samohrane majke i troje djece

Prema tvrdnjama aktivista, policija je već u 2 ujutro blokirala prilazne ceste, a na mjestu deložacije bio je  velik broj policajaca. Susjedi su podržavali obitelj Fel i vikali: 'Pustite medije', 'Ovo je fašizam', 'Pravna država', 'Svi u zid, živi zid'...

'I mi smo ljudi od krvi i mesa. I mi imamo obitelj... I vas ćemo doći braniti kad vas dođu deložirati. Sve to čeka, samo ne one u Saboru', dovikivali su članovi grupe Živi zid policiji.

Podsjećamo, kuća u kojoj Marijane Fel živi s troje djece prodana je u brakorazvodnoj parnici jer ona i njezin bivši suprug nisu uspjeli dogovorno podijeliti imovinu. U ovršnom postupku bivši suprug je hipotekom naplatio svoj kredit, a njoj je ostao dug i oko 60.000 kuna što joj pripada od prodaje kuće, a još uvijek ih nije dobila.

Deložacija je već jednom pokušana, no nakon što su brojni građani napravili živi zid i stali u obranu obitelj Fel, od nje su odustali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook